Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Young Adults - "Black Hole" [2010]


Οι Young Adults είναι ένα τρίο από το Allston της Μασαχουσέτης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Demitri Swan στο μπάσο και τα φωνητικά, Chris Villon στις κιθάρες και τα φωνητικά και Kurt Villon στα ντραμς. Είναι ίσως ο ορισμός του φρέσκου, καθώς μετρούν μονάχα 2 χρόνια ζωής, αφού σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2009 από τους δύο πρώτους για να «σκοτώσουν» τη μετα-κολεγιακή τους βαρεμάρα. Επιπλέον, το κοινό τους ενδιαφέρον σε μουσικές όπως το punk και η shoegaze, τους βοήθησε να πραγματώσουν το σχηματισμό της μπάντας, που ολοκληρώθηκε με την προσθήκη του αδελφού του Chris.

Ακούγοντας το δίσκο τους, εύκολα διαπιστώνει κάποιος το απίστευτο δέσιμο της μπάντας (βοηθάνε και λίγο οι συγγενικοί δεσμοί!!) πράγμα αξιοπερίεργο για ένα τόσο βραχύβιο σχήμα. Ακόμα, σε τσιγκλάει η πρωτόλεια πανκ (σχεδόν εφηβική) ενέργεια, αλλά και οι ηχητικές ομοιότητες με κάποιους μεγάλους του είδους. Συγκεκριμένα, στο Rip It Up, θαρρείς ότι ακούς τους Fugazi εποχής Red Medicine, αλλά είκοσι χρόνια νεότερους. Ακόμα, τα Impression και Let Us Out, παραπέμπουν με μοναδικό τρόπο στους Beast Of Burbon. Στο δίσκο υπάρχει και μια διασκευή στο "Over the Edge" των Wipers.

Τα δεκατρία τραγούδια στο Black Hole είναι ένα καλό παράδειγμα του τέλειου συνδυασμού postpunk, shoegaze και γεμάτου θυμού indie ροκ. Μεγάλο άλμπουμ. Συνιστάται ανεπιφύλακτα. Οι οπαδοί των My Bloody Valentine, Sonic Youth, Pixies, No Age, Beast Of Burbon, Fugazi να το λάβουν υπόψη.

Tracklist:
1. Reverie 1
2. Let us out
3. Wasting time
4. Black surf
5. Rip it up
6. Impression
7. Over the edge
8. Life under review
9. Annulation
10. Bummer Summer
11. Drifting
12. Reverie 2
13. Campfires

Δεν υπάρχουν σχόλια: