Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Arms and Sleepers - "The Organ Hearts" [2011]

Οι Arms and Sleepers είναι ένα ambient/trip-hop ντουέτο αποτελούμενο από τους Max Lewis και Mirza Ramic και σχηματίστηκαν το 2006 και έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής διάφορα EPs και δύο άλμπουμς, το Black Paris 86 το 2007 και το Matador το 2009. Η μπάντα δίνει μία κιμηματογραφική αισθητική στις live εμφανίσεις της, γεγονός που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και στις φετινές εμφανίσεις τους στην Ελλάδα.

Το 'The Organ Hearts' είναι το τρίτο τους άλμπουμ και διαχωρίζεται σε τρεις ενότητες και κάθε μία αντιπροσωπεύει την καθημερινά εναλλασσόμενη και ανά εποχή αλλαγή της σκέψης. Το άλμπουμ ξεκινάει με ευχάριστα χαμηλά beats. Στο δεύτερο μέρος, τα beats ανεβαίνουν λίγο και τα tracks “Antwerp” και “Reprise” προκαλούν χορευτικές διαθέσεις. Οι μελωδίες σου καρφώνονται στο μυαλό και δείχνουν τη μουσική ωριμότητα του ντουέτου. Στο τρίτο μέρος, στο “Kiss Tomorrow Goodbye” οι κιθάρες ανακατεύονται με ήχους από sythesizers και η μουσική γίνεται όλο και πιο αργή, σχεδόν
lounge. Στο επόμενο track “Atelier” τα έγχορδα δίνουν μία αίσθηση σκοτεινής jazz ενώ στο τελευταίο “Airport Blues” διαφοροποιείται ο ήχος με τη χρήση πιάνο και γυναικείων φωνητικών.

Το 'The Organ Hearts' σε αντίθεση με το προηγούμενο άλμπουμ έχει σαφώς λιγότερες κιθάρες και επικεντρώνεται κυρίως στα ηλεκτρονικά στοιχεία και τα βαριά drums. Γενικά, παρά τη χρήση πολλών οργάνων και γενικά επηρροών, το άλμπουμ παραμένει μεστό και έχει μία συναρπαστική και υπέρμετρη αίσθηση.

01. Kepesh
02. Tusk
03. I Sing The Body Electric
04. The Afternoon Child
05. A Smile In Sofia
06. Antwerp
07. Serie Noire
08. Reprise
09. Yesterday's Child
10. Kiss Tomorrow Goodbye
11. Atelier
12. Airport Blues

http://www.myspace.com/armsandsleepers/stream




Arms and Sleepers - Kepesh by BVAP

Δεν υπάρχουν σχόλια: