Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Kwoon - "The Guillotine Show" ep [2011]


Οι Kwoon είναι μια επταμελής post-rock μπάντα από τη Γαλλία. Το όνομα τους το έχουν δανειστεί από μία κινέζικη λέξη για τη στρατιωτική αίθουσα τέχνης συνώνυμη της γιαπωνέζικης dojo.


Μετά την κυκλοφορία των δύο άλμπουμ τους που γνώρισαν καθολική υποδοχή επανέρχονται με αυτό το EP, που κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου με έξι tracks συνολικής διάρκειας περίπου μισής ώρας. Το άλμπουμ ανοίγει με το ομώνυμο track με το χτύπημα μιας καμπάνας σε ρυθμούς βαλς και ατμοσφαιρικά φωνητικά προσθέτοντας ένα πέπλο μυστηρίου σε ένα μάλλον gothic τόνο. Στο δεύτερο track "Wark" αυτή η gothic αίσθηση συνεχίζει με χαμηλά keyboards και μυστήρια φωνητικά με το μυστήριο να ενισχύεται από την περίεργη προφορά της Sandy που κάνει τα Αγγλικά να αποκρυπτογραφούνται σε μερικές στιγμές.


Ακολουθεί το "The Last Trip Of A Drunken Man", ένα σχεδόν ακουστικό κομμάτι και στη συνέχεια το "Emily Was A Queen" με μία επική πραγματικά εισαγωγή (ίσως το κορυφαίο track του EP) στο οποίο πραγματικά νοιώθεις σα να βρίσκεσαι εν μέσω μίας καταιγίδας σε κάποιο live. Στο "Bird" ξεκινούν με ένα στυλ πολύ παραπλήσιο του desert rock των Mercury Rev αλλά στο δεύτερο μισό ακολουθεί ένα πραγματικά καταιγιστικό κρεσέντο κιθάρας και μπάσου ενώ το EP κλείνει με μία ακουστική version του υπέροχου "I Lived On The Moon", με ωραία έγχορδα, περίτεχνες συγχορδίες και ένα χαρακτηριστικό τσέλο.


Οι Kwoon σε αυτό το EP πραγματικά δείχνουν πιο ώριμοι από ποτέ και ξεκινούν την ευρωπαική τους περιοδεία στις 10 Οκτωβρίου. Θα έχουμε την τύχη να τους δούμε και στη χώρα μας, καθώς θα ανοίξουν τη συναυλία των Mogwai στο Fuzz στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου.


01 – The Guillotine Show
02 – Wark
03 – The Last Trip Of A Drunken Man
04 – Emily Was A Queen
05 – Bird
06 – I Lived On The Moon (Acoustic)

http://www.myspace.com/kwoonmusic

Δεν υπάρχουν σχόλια: