Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

My Brightest Diamond - "All Things Will Unwind" [2011]

Οι My Brightest Diamond είναι η μπάντα της συνθέτριας και πολυσύνθετης Shara Worden και έχουν ήδη δύο άλμπουμς στο ενεργητικό τους, το "Bring Me the Workhorse" του 2006 και το "A Thousand Shark's Teeth" του 2008. Επανέρχονται φέτος με το "All Things Will Unwind" (που κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου) δείχνοντας μία απίστευτη art-pop αξιοπιστία. Εδώ πλέον η Worden συνεργάζεται με τους yMusic Ensemble όπως επίσης και με την Annie Clark και το Ryan Lott και πραγματεύεται με τα πάντα, από τις πολιτικές του Obama στο "We Added It Up" μέχρι την παγκόσμια οικονομική κρίση στο "There's a Rat".

Το “We Added it Up” ανοίγει το άλμπουμ με μία δυνατή ακουστική κιθάρα και την φωνή της Worden πάντα σαγηνευτική να χορεύει ανάμεσα στις νότες μιας έξυπνης αφήγησης μιας ερωτικής ιστορίας και ενός αποκριτικού φινάλε στο τέλος του track. Οι yMusic προσδίδουν μία απίστευτη ποικιλότητα στο άλμπουμ από τα αναγεννησιακά κρουστά του "Ding Dang" στο αμερικάνικο φολκ του "There's a Rat". Μερικά από τα δυνατότερα tracks του άλμπουμ, παρόλα αυτά, σηματοδοτούν την προοπτική μιας νέας μητέρας (όπως είναι και η Worden), όπως στο μεγαλειώδες "Reaching Through to the Other Side". Στο “High Low Middle”, η Worden μας μεταφέρει στο κέντρο της κρίσης ανεργείας του Detroit σε ένα τραγούδι διαμαρτυρίας.

Η Worden είναι τόσο μια δυνατή ερμηνέυτρια αλλά λάμπει και ταυτόχρονα και η δουλειά της έχει μία καθαρή ματιά στα γεγονότα. Οι επηροές της σε αυτό το άλμπουμ είναι επιλεκτικές αλλά ο ακροατής μπορεί εύκολα να διακρίνει στοιχεία από Roberta Flack, Regina Specktor, Edith Piaf και Antony & The Johnsons σε όλο το άλμπουμ. Εμπνευσμένη από τη γέννηση του παιδιού της, η Worden μεταλλάσει τις επηρροές της στα δικά της μέτρα και ακόυγεται πραγματικά αυθεντική.

1. We Added it Up - 4:05
2. Reaching Through to the Other Side - 3:42
3. In The Beginning - 4:20
4. Escape Routes - 3:28
5. Be Brave - 4:17
6. She Does Not Brave the War - 4:05
7. Ding Dang - 2:31
8. There’s a Rat - 4:09
9. High Low Middle - 3:34
10. Everything is in Line - 4:32
11. I Have Never Loved Someone - 3:39

http://www.myspace.com/mybrightestdiamond

http://www.mybrightestdiamond.com/



My Brightest Diamond - Reaching Through To The Other Side by SubNoise.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: