Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Girls - "Father, Son, Holy Ghost" [2011]

Οι Girls είναι μια indie rock μπάντα από το San Francisco της California. Αποτελούνται από δύο βασικά μέλη, τον Christopher Owens (συνθέτης) και τον Chet "JR" White που παίζει μπάσο και κάνει και την παραγωγή. Κατά καιρούς, ο ήχος τους έχει συγκριθεί με τον Elvis Costello, Buddy Holly και τους Beach Boys.

Οι Girls επιστρέφουν φέτος μετά το υπέροχο ντεμπούτο άλμπουμ τους και ένα εξίσου καλό EP και η μουσική τους ενώ παραπέμπει στο παρελθόν καταφέρνει να ακούγεται σαν κάτι εντελώς καινούργιο.

Με το πρώτο άκουσμα το "Father, Son, Holy Ghost" σου προκαλεί μια σχεδόν αιθέρια αίσθηση οικειότητας, σα να ακούς αυτά τα τραγούδια που ακούς σε όλη σου τη ζωή και δεν μπορείς να τα κατατάξεις σε κατηγορίες. Το εναρκτήριο "Honey Bunny" έχει ένα συρτό ρυθμό και riff που θυμίζει Paul Simon ενώ το "Love Like a River" έχει μία έμμετρη δομή, συγχορδίες και πιάνο που θυμίζει τους Beatles' στο "Oh! Darlin". Το "Magic" έχει όμορφες και αισιόδοξες ποπ συγχορδίες ενώ το "Die" (ίσως το κορυφαίο track του άλμπουμ) μοιάζει τρομερά το "Highway Star" των Deep Purple. Το πρώιμο
single του άλμπουμ "Vomit" είναι ένα επικό track με όργανο και gospel φωνητικά, το "Just a song" ξεκινάει με ακουστική κιθάρα και συνεχίζει με ένα ψιθυριστό ρεφρέν με τον Owens να συνοδεύει τέλεια τον ήχο του φλάουτου ενώ το οκτάλεπτο "Forgiveness" εκφράζει τη συναισθηματική κορύφωση του άλμπουμ.

Η επιτυχία του άλμπουμ οφείλεται στο τέμπο της φωνής του Owens που έχει τον τόνο της φωνής του Elvis Costello χωρίς τη σαρκαστικότητα του αλλά με τα ψιθυρίσματα του Εlliott Smith. Τα τραγούδια του Owens συχνά δείχνουν να έχουν μία απροσδιόριστη και ανευ κατεύθυνσης διάθεση για αγάπη, έρωτα και φιλία εκτός της έννοιας της σεξουαλικότητας. Όλα αυτά κάνουν το άλμπουμ πραγματικά ξεχωριστό και εύκολο να διακρίνεις ότι από πίσω του κρύβεται η ιδιάζουσα προσωπικότητα του συνθέτη και τραγουδιστή του Christopher Owens.

1. "Honey Bunny" 2:41
2. "Alex" 4:59
3. "Die" 4:58
4. "Saying I Love You" 4:06
5. "My Ma" 4:05
6. "Vomit" 6:28
7. "Just A Song" 6:48
8. "Magic" 3:35
9. "Forgiveness" 7:58
10. "Love Like A River" 3:49
11. "Jamie Marie" 4:36

http://www.myspace.com/girls


Δεν υπάρχουν σχόλια: