Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Death in Vegas - "Trans-Love Energies" [2011]

Οι Death in Vegas επιστρέφουν μετά από 7 χρόνια και το "Satan’s Circus" και είναι πάλι κοντά μας με το πέμπτο studio άλμπουμ τους. Ο Richard Fearless αφού ταξίδεξε στη Νέα Υόρκη όπου και έφτιαξε τους Black Acid- ένα project μόνο με μία σελίδα στο MySpace και ένα ομώνυμο άλμπουμ, επέστρεψε στο μεγάλο νησί το 2009 και ασχολήθηκε με remixes σε καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και οι Horrors. Κάποιους μήνες αργότερα, ένα MP3 φιλοξενήθηκε στο διαδίκτυο και ονομαζόταν "Enforced Peace". Αυτό ήταν: οι Death in Vegas επέστρεψαν.

Το "Trans-Love Energies" ηχογραφήθηκε στο Shoreditch και μιξαρίστηκε στο Michigan και θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ράθυμο και στοιχειωμένο. Το Silver Time Machine ανοίγει το άλμπουμ με ένα εύθυμο τρόπο και τον Fearless να παραπέμπει σε διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Elvis, η Nico και Hank λέγοντας ότι τον άφησαν και εύχεται η μηχανή του χρόνου να τους φέρει πίσω. Και ενώ τα πράγματα πάνε να γίνουν καταθλιπτικά, έρχεται μετά το Black Hole, που ακροβατεί ανάμεσα στις "αυτοκτονικές" κιθάρες των My Bloody Valentine για να ακολουθήσει το με house αποχρώσεις Your Loft My Acid με την τραγουδίστρια των Austra Katie Stelmanis να θυμίζει έντονα Donna Summer. Μετά, στο Witch Dance, δείχνει να επιβάλλει μια ερωτική φόρτιση ανάμεσα σε συντρίμμια.

Σε όλο το άλμπουμ υπάρχουν pop πινελιές ανάμεσα στα αραιά και σκοτεινά φάσματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Scissors. To Lightning Bolt πάλι παραπέμπει σε new wave και dub κανάλια ενώ το άλμπουμ δείχνει να εξαϋλώνεται με το χαλαρό Savage Love που είναι σα να φέρνει τον ακροατή του πιο κοντά στο φως.

Εν κατακλείδει, το Trans-Love Energies είναι σκληρό, υπερβατικό και αισθησιακό κατά ένα περίεργο τρόπο και σηματοδοτεί μία ιδανική επιστροφή της μπάντας. Πλέον αναμένουμε την περιοδεία τους με την ελπίδα να μας τιμήσουν με την παρουσία τους στη χώρα μας όπως έχουν ξανακάνει στο παρελθόν.

1. Silver Time Machine
2. Black Hole
3. Your Loft My Acid
4. Medication
5. Coum
6. Witch Dance
7. Scissors
8. Drone Reich
9. Lightning Bolt
10. Savage Love

http://www.youtube.com/watch?v=CNrC2Srmycc

Δεν υπάρχουν σχόλια: