Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

The Duke Spirit - "Bruiser" (2011)


Οι The Duke Spirit είναι μια 4μελής μπάντα με έδρα το Λονδίνο.Ο ήχος τους περιλαμβάνει τα στοιχεία του blues-rock, post-punk και και τις αρχικές noise rock και grunge μπάντες στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90 όπως οι Pixies. Το συγκρότημα αποτελείται από την Liela Moss (φωνητικά / Tamborine / πιάνο / φυσαρμόνικα), τον Luke Ford (κιθάρα / όργανο), Toby Butler (μπάσο) και Olly Betts (τύμπανα).
Έχοντας ήδη κερδίσει την , άλλοτε σκληρότερη, «μάχη του Ατλαντικού», καθώς έχει κάνει την εμφάνιση του σε αρκετά show στην τηλεόραση των Η.Π.Α., κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ Bruiser τρία ολόκληρα χρόνια μετά το προηγούμενο Neptune.
Ο ήχος τους θα παραξενέψει όσους δεν έχουν ακούσει παλαιότερη δουλειά τους, καθώς ο τρόπος που μπερδεύονται οι βαριές και βρώμικες κιθάρες με μία όμορφη γυναικεία φωνή, όπως αυτή της Liela Moss, δεν είναι και κάτι τόσο συνηθισμένο.
Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποιος να συγκριθεί μαζί τους, μιας και τόσο η PJ Harvey όσο και η Patti Smith κάνουν κάτι παρόμοιο για πάνω από 20 και 30 χρόνια αντίστοιχα. Εμφανής είναι και η επιρροή που έχει δεχτεί το συγκρότημα από τη garage σκηνή, μιας και όσο ακούς το άλμπουμ ο μόνος λόγος να μη σκέφτεσαι κάτι που έχει να κάνει με τους Alice in Chains είναι τα γυναικεία φωνητικά που δίνουν μια τελείως διαφορετική και περίεργη αίσθηση όπως προανέφερα.
Το πρώτο single έχει ήδη κυκλοφορήσει και είναι ένα απ’ τα πιο αξιόλογα τραγούδια του δίσκου με τίτλο ‘Surrender’. Πολύ καλά είναι και τόσο το πρώτο του δίσκου, ‘Cherry tree’, όσο και το αμέσως επόμενο ‘Procession’, το οποίο είναι ένα απ’ τα τρία που διάλεξε το συγκρότημα να παίζει στην ιστοσελίδα του, που μας βάζουν στο κλίμα για το τι θα ακούσουμε στα επόμενα δέκα τραγούδια.

Tracklist
1. Cherry tree
2. Procession
3. Villain
4. Don’t wait
5. Surrender
6. Bodies
7. De Lux
8. Sweet bitter sweet
9. Running fire
10. Everybody’s under your spell
11. Northbound
12. Homecoming

Δεν υπάρχουν σχόλια: