Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

The Medics - "Dance Into The Dark" [2011]


Οι The Medics είναι μια Αυστραλιανή ροκ μπάντα που σχηματίστηκε στο Cairns του Queensland το 2007. Τον Απρίλιο του 2010 μετακινήθηκαν στο Brisbane. Το αρχικό Line-up της μπάντας αποτελούνταν από τους Jhindu Lawrie, Charles Thomas, Kahl Wallace και Emma Andrews και αργότερα έγιναν πενταμελές σχήμα με την προσθήκη του Andrew Thomson. Μετά, η Andrews εγκατέλειψε την μπάντα μειώνοντας και πάλι τα μέλη σε 4. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο και ομώνυμο Ep τους το 2008 και ακολούθησε το δεύτερο "This Boat We Call Love" το 2010, οπότε και κέρδισαν το βραβείο Band Of The Year στην Αυστραλία.


Οι Medics δεν έχουν έναν ήχο που δεν έχουμε ξανακούσει. Θυμίζουν σε πολλά σημεία τις indie μπάντες από το μεγάλο νησί στα 90s (Stereophonics, Marion) αλλά και την επόμενη δεκαετία (Arctic Monkeys, Klaxons, The Young Knives) χωρίς να υστερούν σε εφευρετικότητα, πρωτότυπα riffs και φωνητικά βέβαια.


Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ το ομώνυμο track αλλά και τα "Shake It Off (The Beat Goes On)", "I Don't Feel So Good", "Gold" και "Kill All The Lights". Γενικά, το άλμπουμ έχει συνοχή και ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος σαν να είναι ένα τραγούδι που κλείνει με την ωραία μελωδεία του "Body And Mind".


1. Dance Into The Dark (3:49)
2. City (2:24)
3. Shake It Off (The Beat Goes On) (3:06)
4. Wires (3:20)
5. A Little Bit Of Love (3:00)
6. I Don't Feel So Good (3:36)
7. Word In My Heart (2:54)
8. Gold (3:14)
9. Water (3:16)
10. Explode (3:20)
11. Kill All The Lights (2:52)

1 σχόλιο:

bidi είπε...

καλησπέρα,

απλά να αναφέρω ότι υπάρχουν 2 συγκροτηματα με το όνομα medics. Το ένα από την αυστραλία και το άλλο από την ολλανδία. Το άλμπουμ που παρουσιάζεις εδώ είναι από τους ολλανδούς και όχι απο τους αυστραλούς. όπως επίσης το Foundations είναι το debut album των αυστραλών και όχι το δευτερο.
Συνεχισε την πολυ καλή δουλειά που κάνεις.