Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Phoebe Killdeer & the Short Straws - "Innerquake" [2011]


Από νεαρή ηλικία η Phoebe Killdeer είχε εκδηλωσει την τάση της να γράψει τη δική της μουσική και από τότε άκουγε τους καλλιτέχνες που θα αποτελούσαν και τις κύριες επιρροές της, μεταξύ των οποίων οι Tom Waits, Art of Noise, Yma Sumac, Nick Cave, Carmen McRae…


Ξεκίνησε έτσι να γράφει και να τραγουδά τις δικές της συνθέσεις και να κάνει διάφορες συνεργασίες και συμμετοχές όπως με τους Bang Gang, Basement Jaxx, True Stories, Ernest Saint Laurent, Zero dB. Το 2004 πήρε μέρος στο δεύτερο άλμπουμ των Nouvelle Vague, «Bande à part» και ακολούθησε την μπάντα σε περιοδεία για τα 3 επόμενα χρόνια, ξεχωρίζοντας με την περίεργη φωνή της και την ισχυρή σκηνική της παρουσία.


Μετά την κυκλοφορία του "Weather's Coming" το 2008, επανέρχεται με το νέο της άλμπουμ "Innerquake". Και πάλι, ευθραυστες και ενδοσκοπικές μελωδίες αναμιγνύονται αρμονικά με ένα πληθωρικό μπαράζ Rock, Blues και Soul ήχων παράγοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Το άλμπουμ μπαίνει δυναμικά με το αλά PJ Harvey "Pedigree", ακολουθεί το πολύ μελωδικό αλλά με εσωτερική δύναμη ομώνυμο track, το σχεδόν κινηματογραφικό "The Fade Out Line" αλλά και το "Scholar" που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα του άλμπουμ με δυνατές κιθάρες και χορευτική διάθεση. Το υπόλοιπο άλμπουμ κινείται σε gospel/ soul/ rock ρυθμούς και κλείνει όμορφα με την ωραιότερη μπαλάντα του άλμπουμ το "Up & Down".


01. Pedigree 3:42
02. Innerquake 3:24
03. The Fade Out Line 3:32
04. Scholar 3:14
05. Treadmill Zone 4:01
06. Spinning 4:11
07. Highway Birds 7:55
08. Twisted 3:32
09. Believer 3:40
10. Angel’s Breath 2:46
11. Up & Down 3:35

Phoebbe Killdeer - The Fade Out Line by Universal Music Vision

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

However, people do use Human Growth Hormone for muscle growth and that gives
it a bad name. Children with this syndrome experience chronic feelings of hunger and increased
appetite. HGH by injection is approved for adults with human growth insufficiency.