Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

The Great Dictators - 'Liars' (2014)


Οι The Great Dictators είναι μια δανέζικη επταμελής μπάντα από την Δανία. Η μπάντα σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 2011 στην αρχή ως τρίο με frontman τον Dragut Lugalzagosi. Όλα τα μέλη αγαπούν όλα τα είδη των μεγάλων συναισθημάτων, τις πιασάρικες μελωδίες, τα περίεργα μουσικά όργανα, τις ήρεμες μπαλάντες, την ζεστασιά της Americana μουσικής και την σκανδιναβική μελαγχολία, και στόχος τους είναι να συνδυάσουν αυτά τα στοιχεία στη μουσική τους.
Μετά την κυκλοφορία των τριών EP το 2012, οι The Great Dictators έχουν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους τον Φεβρουάριο 2014. Με τίτλο ‘Liars’ το ντεμπούτο ακολούθησε την κυκλοφορία του single, Sleep / Coming Back in Style.
Υπάρχουν τα γνωστά σκοτεινά φωνητικά βαρύτονου , τα οποία μοιάζουν εκπληκτικά στον frontman Matt Berninger των The National.
Τα τραγούδια αποτελούνται ως επί το πλείστον από ό, τι θα μπορούσε να περιγραφεί ως μελαγχολία στις μελωδίες ή ποιητική απαισιοδοξία. Είναι όμως εξαιρετικά χαλαρωτικά και θα βρεις ίχνη αισιοδοξίας (στα εξαιρετικά " Wine " και " Dive" ) . Αξίζει να παρατηρήσει κανείς ότι εκτός από το εξαιρετικό γράψιμο των τραγουδιών και τους μεγάλους στίχους - την δημιουργική χρήση οργάνων όπως το μπάντζο ή το μαντολίνο.
Τραγούδια όπως το "Bombs in Heaven", θυμίζουν έντονα τόσο στη μουσική όσο και στο θέμα ορισμένα μεταγενέστερα τραγούδια των The National. 
Με το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα να συνδυάζεται με την τέχνη, οι The Great Dictators γενικά ανέβασαν τον πήχη πολύ υψηλά για τους επερχόμενους Δανούς μουσικούς.

Tracklist
1. Walk Through the Walls
2. Wine
3. Coming Back in Style
4. Bombs in Heaven
5. World of Dogs
6. Dive
7. Sleep
8. Model in Freezerwrap
9. Many Ways to Burn
10. Great Liars




Δεν υπάρχουν σχόλια: