Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

DZ Deathrays - 'Black Rat' (2014)


Οι DZ Deathrays ( προηγουμένως γνωστοί ως DZ ) είναι ένα Αυστραλέζικο thrash pop ντουέτο από το Brisbane. Απαρτίζεται από τους Shane Parsons ( φωνητικά / κιθάρα ) και Simon Ridley ( τύμπανα ), [ ήταν αρχικά τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας Brisbane Velociraptor ] είχαν ήδη βγάλει δύο EPs πριν κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album τους, Bloodstreams, τον Απρίλιο του 2012. Το άλμπουμ κέρδισε το βραβείο Best Hard Rock / Heavy Metal άλμπουμ στα Βραβεία ARIA 2012.
Το δίδυμο κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album τους 'Black Rat' στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες τον προηγούμενο μήνα. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον Burke Reid στα Grove Studios του Σίδνεϊ.
Στις αρχές Απριλίου του 2014, η μπάντα υπέγραψε με τη δισκογραφική I Oh You, στην Αυστραλία και τη Infectious Records για την κυκλοφορία του Black Rat στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκρότημα περιόδευσε το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2014
Τα δύο singles, 'Gina Works At Hearts' και 'Northern Lights', που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του Black Rat, αποτελούν μοναδικά μεγάλα τραγούδια με την fuzzαριστη και αρκετα thrashy αισθητικη τους. 
Στο Black Rat έχει προστεθεί μια δεύτερη κιθάρα σε μερικά από τα τραγούδια, που βοηθά το άλμπουμ να πάει ακόμη πιο κοντά στα ασαφή όρια μεταξύ hard rock και metal, όπου τα riffs πάνε από Queens Of The Stone Age σε πιο Sabbath.
Σηματοδοτώντας μια αλλαγή στη δημιουργική διαδικασία και την επιλογή για μια ισχυρότερη και φωνητικά μελωδικότερη κυκλοφορία, το Black Rat ορίζει ότι είναι τεράστιο.
Αυτό το άλμπουμ είναι τόσο καλό που ακούγοντας το είναι σαν ακούς τον καλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό στον κόσμο στο παρασκήνιο - δεν ξέρεις τι ακολουθεί στη συνέχεια, αλλά ξέρεις ότι πρόκειται να είναι καλό…

Tracklist:
01 – Black Rat
02 – Gina Works At Hearts
03 – Less Out of Sync
04 – Reflective Skull
05 – Keep Myself on Edge
06 – Northern Lights
07 – Nightwalking
08 – Fixations
09 – Ocean Exploder
10 – Tonight Alright
11 – Night Slave

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: