Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Parquet Courts – 'Sunbathing Animal' (2014)


Οι Parquet Courts, αποτελούνται από τέσσερις Τεξανούς (τα αδέλφια Savage - Andrew στην κιθάρα, Max στα τύμπανα - και τους Austin Brown στην κιθάρα και Sean Yeaton στο μπάσο αντίστοιχα) που ζουν στο Brooklyn. Το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ, το περίφημο "Light Up Gold" που εδραίωσε τον ήχο του συγκροτήματος σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ.
Στις 3 Ιουνίου κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο τους “Sunbathing Animal” πάνω στα ίδια χνάρια. Κλασικό rock, μπλέκοντας στοιχεία garage και post-punk. Και παρόλο που δεν έχει τίποτα καινούριο να πει, ο ήχος αυτός είναι τόσο σωστά δοσμένος, που τελικά ο δίσκος κάνει τη διαφορά σε σύγκριση με τους περισσότερους του είδους του. Οι Parquet Courts πατάνε γερά στις αμερικάνικες ρίζες τους, γράφουν κομμάτια δυναμικά και κολλητικά και παίζουν με νεύρο και ψυχή.
Οι Parquet Courts φέρνουν στην μνήμη τα πρώιμα ανεξάρτητα συγκροτήματα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ: όπως των The Feelies, των Television και των Modern Lovers. " Έπαιζαν τον δίσκο των Parquet Courts και νόμιζα ότι ότι ήταν Pavement, " φέρεται να έχει πει ο ίδος ο Stephen Malkmus. Αυτό μας δείχνει το πόσο ο ήχος και οι στίχοι θυμίζουν πολύ το πνεύμα ανίας στο τέλος του περασμένου αιώνα που διατύπωσαν μουσικά τόσο εύστοχα οι Pavement.
Ενώ τα ασυνάρτητα riffs, η ένδοξη stoner φωνή του Andrew Savage και οι εκκεντρικές λυρικές ιστορίες παραμένουν άθικτες, το τελευταίο τους LP μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αλλαγή του ρυθμού , με μόνο τα ‘Ducking & Dodging’ και ‘Vienna II’ να είναι οι σπάνιες εκρήξεις ιλιγγιώδης ζάλης του Light Up Gold , ενώ τα υπόλοιπα διακρίνονται από μια πολύ πιο περίπλοκη δομή από ό, τι έχουμε ήδη ακούσει .
Είναι ανώφελο να υποστηρίζεται ότι το “Sunbathing Animal”, όπως και ο προκάτοχός του , είναι έντονα καινοτόμο. Αντ' αυτού , είναι ειλικρινείς σχετικά με την αναγνώριση των επιρροών τους και , παρά την προφανή έλλειψη πρωτοτυπίας, οι Parquet Courts πέτυχαν να παραμείνουν υπέροχοι, χωρίς πραγματικά να προσπαθήσουν.
‘Black and White’, ‘Sunbathing Animal’ και ‘Instant Disassembly’ είναι τα κομμάτια που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του άλμπουμ.

Tracklist:
01 – Bodies
02 – Black and White
03 – Dear Ramona
04 – What Color Is Blood
05 – Vienna II
06 – Always Back in Town
07 – She’s Rollin
08 – Sunbathing Animal
09 – Up All Night
10 – Instant Disassembly
11 – Ducking & Dodging
12 – Raw Milk
13 – Into the Garden
14 – Black and White (7-Inch Version)

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: