Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Comet Control - 'Comet Control' (2014)


Οι Comet Control είναι μια psych rock μπάντα από το Τορόντο αποτελούμενη από πρώην μέλη των Quest for Fire, [Chad Ross ( φωνητικά / κιθάρα ) Andrew Moszyński ( κιθάρα ) Nicole Howell ( μπάσο ) Jay Anderson ( τύμπανα) και Christopher Sandes ( πλήκτρα )] .
Οι Comet Control κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο στις 20 Μαΐου μέσω της Tee Pee Records . Η ηχογράφηση έγινε στο Candle Recording του Τορόντο ( Fucked Up , Sebastien Grainger ) και το mastering από τον Carl Saff ( Bass Drum of Death , Earthless ).
Οι Comet Control με τις σκοτεινές (με εκρήξεις post-rock) κιθάρες, το μεγαλοπρεπές μπάσο και τα φωτεινά φωνητικά, δημιουργούν ένα άλμπουμ που υπερβαίνει τις προσδοκίες. Ταυτόχρονα hard και soft, οι Comet Control βρίσκονται στο προσκήνιο της σημερινής dark psych σκηνής και μας παραδίδουν ένα θριαμβευτικό ντεμπούτο.
Το πρώτο κομμάτι έχει τίτλο "Blast Magic" και είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα για τον δίσκο, (δυνατές κιθάρες, με μια ψυχεδελική ομίχλη με ένταση πάνω από οκτώ λεπτά) θέτοντας τις βάσεις για το μουσικό ταξίδι που ο ακροατής είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Ο αργός, παλλόμενος ρυθμός και το σόλο κιθάρας φέρνει στο νου κάτι από "Yellow and Green" των Baroness. Οι Comet Control ανεβάζουν ρυθμό με το δεύτερο κομμάτι, "Future Forever ", με ρυθμικές βαριές fuzzy κιθάρες που θυμίζουν τα καλύτερα των Black Rebel Motorcycle Club. Το trippy ταξιδάκι συνεχίζεται με shuffle ρυθμό στο "Ultra Bright" και το το "Soft Parade". Ο δίσκος μαλακώνει στην συνέχεια με bluesy, αργά σε tempo κομμάτια όπως τα Century, Hats Off To Life, Fear the Haze και Master.

Tracklist:
1. Blast Magic
2. Future Forever
3. Ultra Bright
4. The Soft Parade
5. Century
6. Hats Off to Life
7. Fear the Haze
8. Master


Δεν υπάρχουν σχόλια: