Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Little Matador - 'Little Matador' (2014)


Οι Little Matador, μια μπάντα από την Ιρλανδία, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποτελείται από μια σειρά από ήδη καταξιωμένους μουσικούς. Ο Nathan Connolly των Snow Patrol είναι το κεντρικό πρόσωπο, παρέχοντας φωνητικά και κιθάρα , ο Dave Magee ( LaFaro ) στην κιθάρα, ο Troy Stewart ( Tired Pony ) παίζει μια πληθώρα οργάνων, ο μπασίστας Gavin Fox (Turn και Idlewild ) και ο γνωστός ντράμερ Binzer Brennan (The Frames / Bell X1 ) .
Με μια επιλογή από μουσικούς όπως αυτή, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί βρίσκονται στο επίκεντρο όλων και χαρακτηρίζονται ως supergroup.
Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να περιγράψει το ‘Little Matador’ εκτός από το ότι είναι ένα άλμπουμ που η ιρλανδική μουσική σκηνή χρειάζονταν πολύ. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο μικρό νησί της Ιρλανδίας, αλλά αυτό που τους έλειπε, είναι μια σωστή stadium rock μπάντα, παρόμοια με τους Muse και τους Queens of the Stone Age. Οι Little Matador έχουν κυκλοφορήσει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο άλμπουμ, γεμάτο με κομμάτια που εκρήγνυνται από το πρώτο δευτερόλεπτο που τα ακούς, και άλλα που είναι πιο ήπια , αλλά εξακολουθούν να έχουν τον ροκ ήχο, και σε αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό η φωνή του James Connolly.
Ήχος με βρώμικο, ωμό, επιθετικό rock'n'roll ο οποίος βρίσκεται κάπου μεταξύ Queens of the Stone Age και τα βαρύτερα των Arctic Monkeys, με μια πινελιά post-punk.
Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα κομμάτια, και κανένα από αυτά δεν είναι εκτός τόπου. Το κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο, Stitch Yourself Up είναι ένα τραγούδι που κάνει μια τολμηρή δήλωση προθέσεων, και είναι σαφές ότι είναι στο άλμπουμ για να το θυμόμαστε. Δεν υπάρχει κομμάτι σε αυτό το άλμπουμ που δεν αξίζει έστω μια αναφορά, αλλά τα Shatter και Liar Liar, τα οποία κυκλοφόρησαν ως single, είναι δύο κομμάτια που ξεχωρίζουν από το πακέτο.
Το Boom Boom είναι ένα ακόμα ορόσημο, και προσφέρει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα. Είναι ένα τολμηρό κομμάτι με βάση ένα δυνατό bassline και στίχους που χτίζουν ένα εκρηκτικό ρεφρέν που είναι κυριολεκτικά γεμάτο ενέργεια
Το ‘Little Matador’ είναι ένα πολύ καλό ντεμπούτο άλμπουμ. Είναι γεμάτο με συναίσθημα, μελωδικά riffs και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι γεμάτο με δυνατότητες που σίγουρα θα αναγνωριστούν.

Tracklist:

1. Stitch Yourself Up
2. Reasons
3. Shatter
4. Boom Boom
5. The Night
6. Give & Take
7. Gimme All You Got
8. Liar Liar
9. Cheating Heart
10. This Crooked Wood
11. Leaving Anyway

Links:



Δεν υπάρχουν σχόλια: