Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

The Blue Angel Lounge - 'A Sea Of Trees' (2014)


Οι The Blue Angel Lounge από το Hagen της Γερμανίας (πήραν το όνομα τους από το παλιό club της Νέας Υόρκης όπου έκανε εμφανίσεις η Nico), ιδρύθηκαν το 2006 από τον Nils Ottensmeyer και Dennis «Mel» Melster.
Από την κυκλοφορία του προηγούμενου album τους ' Narcotica’, η μπάντα απέκτησε διεθνή αναγνώριση , περιοδεύοντας τις ΗΠΑ , το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία με τους Dandy Warhols και The Brian Jonestown Massacre , καθώς επίσης και κάνοντας εμφανίσεις στο Austin Psych Fest και Roskilde Festival. 
Οι Blue Angel Lounge υπέγραψαν στην εταιρία ‘A’ Recordings ( Dirty Beaches , Dead Skeletons , KVB ) του Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre το 2014 και στις 2 Μαΐου κυκλοφόρησαν το 3ο studio άλμπουμ τους "A Sea Of Trees".
 Οι Blue Angel Lounge συνεχίζουν να κινούνται πιο μακριά από τις psychedelic ρίζες τους. Πράγματι, το τρίτο LP της μπάντας Βερολίνο γλιστρά επιτυχώς μέσα σε ένα σύννεφο gothic μελαγχολίας , με το ένα πόδι στην εποχή των Bauhaus και το άλλο στο είδος του darkwave της Projekt Records στη δεκαετία του '90.
Η επιτυχία σε αυτό το άλμπουμ οφείλεται πρώτα στο γεγονός ότι ο frontman Nils Ottensmeyer είναι βαρύτονος, γεννημένος για να τραγουδήσει gothic rock και δεύτερον, απλώς και μόνο επειδή η μπάντα ξέρει πώς να γράψει τραγούδια με την τέλεια ισορροπία μεταξύ της moody ατμόσφαιρας και αξέχαστης μελωδίας. Τα “Winter”, “ Desolate Sands ” και “ Walls” παρέχουν δυνατές συγκινήσεις .
Οι φαν που περίμεναν ένα πιο trippy psyche δίσκο από τη συνεχιζόμενη παρουσία της μπάντας στην εταιρία του Anton Newcombe των Brian Jonestown Massacre μπορεί να νοιώσουν κατήφεια. Αλλά οι οπαδοί της παλιάς σχολής του gothic post-punk σαν τους the Chameleons θα το απολαύσουν.

Tracklist:
1. Winter
2. Melloch Halb & Halb
3. Desolate Sands
4. Mutter
5. Woods (Sea Of Trees)
6. Walls
7. As Cold As The Moon
8. In Distance
9. Quartz
10. Plane Communication
11. The Pain You Got From Me



Δεν υπάρχουν σχόλια: