Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

The DeSoto Caucus - 'The DeSoto Caucus' (2014)


Οι The DeSoto Caucus είναι μια μπάντα που αποτελείται από πρώην μέλη (Δανούς κυρίως) των Giant Sand του μεγάλου Howe Gelb.
Το “The DeSoto Caucus” είναι το τρίτο τους άλμπουμ, και η δεύτερη διεθνής κυκλοφορία τους.
Μετά από χρόνια περιοδεύοντας ως μέρος των Giant Sand, αυτές είναι οι εντυπώσεις από το σκονισμένο μονοπάτι, μεταμορφωμένες από τους γηγενείς Δανούς σε ένα ελαφρώς μελαγχολικό indie -rock. Η αρχική ιδέα των The Desoto Caucus ήταν να χρησιμεύσουν ως βάση μουσικών, για να παίξουν για όποιον τους ζητούσε, έτσι έπαιξαν πχ. με τους Lambchop του Kurt Wagner, για τους Isobel Campbell και Mark Lanegan, για τους Scout Niblett και τους Deer Children του Nive Nielsen.
Η σύνθεση των τραγουδιών είναι ξεχωριστή, οι δεξιότητές τους στα όργανα είναι κάτι περισσότερο από ακριβείς, το στυλ τους είναι απίστευτα δροσερό και η στάση τους κυριαρχείται από δέσμευση και αφοσίωση.
 Το άλμπουμ αποτυπώνει τη μπάντα στο απόγειο τους. Είναι ένα κομμάτι απίστευτης ομορφιάς, με ότι καλύτερο η " Cosmic American Music " μπορεί να προσφέρει. Πολύ πρωτότυπη μουσική με λαμπρούς και ενίοτε πολύπλοκους ρυθμούς, εξαιρετική δουλειά στις κιθάρες, και ένα διαχρονικό ηχητικό τοπίο από διάφορα όργανα, όπως maracas και vibraphones. Προσθέστε σε αυτό έξυπνους και ενδιαφέροντες στίχους, βαθιά φωνητικά, και μεγάλη δυναμική, και θα έχετε την εικόνα.

Tracklist:
01. Nail In The Wall
02. Skills Of Warfare
03. Stepping Outside
04. Wasteland
05. Come Undone
06. Just The Other Day
07. Lighthouse
08. Bridges Of Bern
09. Crack In The Cover
10. Don’t Fear
11. Lonesome Train




Δεν υπάρχουν σχόλια: