Σάββατο 17 Μαΐου 2014

King Dude - 'Fear' (2014)


Ο goth-folk μουσικός Τ.J. Cowgill από το Σιάτλ, καλύτερα γνωστός απλά ως King Dude, που διευθύνει επίσης και την εταιρία ρούχων Actual Pain, επέστρεψε με το νέο του άλμουμ "Fear" στις 6 Μαΐου μέσω της Not Just Religious Music. Η δουλειά που ακολούθησε το πολύ καλό "Burning Daylight" του 2012, βρίσκει τον King Dude να έχει βγάλει "πιο τρομακτική του μουσική" μέχρι σήμερα.
Στο 'Fear', ο βασιλιάς δημιουργεί 13 ιστορίες για μάγισσες, δαίμονες, γρήγορα αυτοκίνητα, πολύ ποτό, και βαμμένες ξανθιές. Στο Fear υπάρχει η αναγκαία αναζωογόνηση του σκοτεινού folk και rockabilly.
Ο King Dude εισάγει πολλές και ποικίλες επιρροές στη δημιουργία των τραγουδιών του. Τα πάντα, από βρετανική Folk, Americana, Country και Blues μπορούν να ακουστούν στα τραγούδια του. Ακόμη και βαρύτεροι ήχοι, όπως της Heavy Metal τείνουν να γλιστρούν μέσα στην δουλειά του King Dude.
Κιθάρες βρώμικες και φωνητικά από το διάολο, αλλού αλά Lanegan (στην μπαλάντα Maria), αλλού Nick Cave (στο εκπληκτικό Fear is All You Know) αλλού Tom Waits (στο Bottomless Pit) αλλού Michael Gira των Swans.
Ο King Dude καταφέρνει εδώ να γίνει πιο mainstream ( το βλέπουμε στα Cloven Hooves (Of Fear) ή το Demon Caller Number 9), χωρίς να χάνει τα περισσότερα από τα στοιχεία που έκαναν τον προηγούμενο δίσκο εξαιρετικό εδώ οι συνθέσεις είναι δουλεμένες στη λεπτομέρεια, μιας και η παραγωγή του Bill Rieflin (Ministry, Swans, Pigface) είναι σαφέστατα ανώτερη δίνοντας έτσι σε εμάς μια εξαιρετική δουλειά.
Μην ξεχάσετε (για όσους δεν το πήραν είδηση) την συνεργασία των King Dude και Chelsea Wolfe που μόλις το Μάρτιο κυκλοφόρησαν ένα δεύτερο 7ιντσο, το «Sing More Songs Together…». Περιλαμβάνει το φοβερό τραγούδι «Be Free», μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

Tracklist:
01 – Open The Door
02 – Fear is All You Know
03 – Maria
04 – Devil Eyes
05 – Cloven Hooves (Of Fear)
06 – Demon Caller Number 9
07 – Bloody Mirror
08 – Lay Down in Bedlam
09 – Bottomless Pit
10 – Never Run
11 – Miss September
12 – Empty House
13 – Watching Over You



Δεν υπάρχουν σχόλια: