Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Jeffertitti's Nile - 'The Electric Hour' (2014)


Οι Jeffertitti's Nile ( με ιθύνοντα νου τον Jeff "Jeffertitti" Ramuno, περισσότερο γνωστό για το ότι παίζει μπάσο στους Father John Misty), μπορεί να είναι μία από τις πιο εκκεντρικές μπάντες που αναδείχτηκαν από την σκηνή του Λος Άντζελες. Καθορίζουν τη μουσική τους ως "υπερβατικό, space –punk, doo wop," τρεις ιδέες που μπορεί να φαίνονται αυθαίρετες με μια ματιά, αλλά λειτουργούν πολύ καλά από κοινού, όταν πραγματωθούν. Το δεύτερο full-length άλμπουμ τους, "The Electric Hour", κυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου και βάζει αυτόν τον ορισμό σε ένα νέο επίπεδο. Οι Jeffertitti's Nile το έχουν περιγράψει ως μια "αίσθηση ταξιδιού σε δέκα χιλιάδες κατευθύνσεις." Αυτό το άλμπουμ τρέχει σίγουρα σε ψυχεδελικές ροκ δονήσεις, αλλά ακούγεται περισσότερο σαν το soundtrack σε μια γεμάτη δράση διαστημική όπερα από τους Jefferson Airplane ή τους Beatles.
Στο "Blues Blue Spirit," το πρώτο single από το επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους, πατάνε στα ιδρωμένα, psych, μανιασμένα blues, προσφέροντας μια πιο βρώμικη διασκευή ενός τραγουδιού που αρχικά τραγούδησε ο θρύλος της τζαζ Bessie Smith.
Τα καλύτερα κομμάτια εδώ συνδυάζουν άψογα το κιθαριστικό ροκ των 70s με το space ροκ. Ξεχωρίζουν επίσης τα " No One ", " Stay On " και " Golden Age " με μεγάλα riff κιθάρας και trippy φωνητικά .
Με λίγα λόγια, αν θέλετε μεγάλη μουσική και εξαιρετικές μουσικές δεξιότητες, τότε θα αγαπήσετε τη νέα δουλειά από τους Jeffertitti's Nile. Είναι ένα τέλειο παράδειγμα όταν μια μπάντα τα κάνει όλα σωστά μουσικά, και μια υπενθύμιση του πόσο συναρπαστική μια μπάντα μπορεί να είναι όταν δεν έχουν περιορισμούς και επιτρέπουν τα τραγούδια να δημιουργηθούν πλήρως.

Tracklist:
1 - Blue Spirit Blues
2 - Midnight Siren
3 - No One
4 - Stay On
5 - Upside
6 - Golden Age
7 - Only Human
8 - Never Never
9 - The Day the Sky Fell



Δεν υπάρχουν σχόλια: