Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

The Brian Jonestown Massacre - 'Revelation' (2014)


Οι Brian Jonestown Massacre σχηματίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80, στο San Francisco της California και αποτελούν το όνομα – ορόσημο ολόκληρης της ψυχεδελικής σκηνής των τελευταίων 25 ετών με μπροστάρη τον εκπληκτικό Anton Newcombe. Από τη σύνθεσή τους έχουν περάσει κατά καιρούς μέλη των BRMC, των Dandy Warhols, των Warlocks, των Out Crowd, των Lovetones, ακόμα και των μεγάλων Spacemen 3, ενώ χαρακτηρίζονται ως βασική επιρροή σχεδόν όλων αυτών.
Το “Revelation” που κυκλοφόρησε στις 5 Μάιου, πρόκειται για τη δέκατη τέταρτη δουλειά των Αμερικάνων το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή του Rick Maymi (Wild Swans, The Church, The Triffids, The Black Ryder) στο συγκρότημα. Ψυχεδέλεια με μπόλικο fuzz και ποπ «χρώματα», ως συνήθως οι κιθάρες έχουν τον πρώτο λόγο και ο Newcombe αφηγείται τις ιστορίες του με τον κλασικό «βαριεστημένο» του τρόπο.
Το “Revelation” είναι ένα μίγμα παλαιών και νέων επιρροών, με λιγότερο Krautrock και τζαμαρίσματα των προηγούμενων άλμπουμ, και περισσότερα πειράματα με την Eastern folk ( όπως στη lo - fi ακουστική του "Second Sighting " ) , goth rock στολισμένα με λεπτά πνευστά ( " Fistful of Bees ", "Food for Clouds " ) , και ένα σωρό ψυχεδέλεια.
Την κυκλοφορία του θα ακολουθήσει μία μεγάλη περιοδεία που θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και το Austin Psych Fest, όπου θα είναι headliners, και θα συνεχιστεί στην Ευρώπη, όπου μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν για μία και μοναδική φορά, τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Fuzz Live Music Club!

Tracklist:
1. Vad hands med deem
2. What You Isn't
3. Unknown
4. Memory Camp
5. Days, Weeks and Moths
6. Duck and Cover
7. Food For Clouds
8. Second Sighting
9. Memorymix
10. Fist Full Of Bees
11. Nightbird
12. Xibalba
13. Goodbye (Butterfly)



1 σχόλιο:

SATILAU είπε...

ΠΙΕΣΤΕ ΝΑ'ΡΘΟΥΝ ΚΙ ΕΔΩ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...