Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Wonky Doll And The Echo - 'Pleasant Thoughts' (2012)


Οι Wonky Doll and the Echo είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα στα μέσα του 2010. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα ιδιότυπο κράμα post-punk, indie rock και minimal 80s αισθητικής, ενσωματώνοντας ωστόσο στοιχεία της σύγχρονης alternative σκηνής, δημιουργώντας έτσι έναν ιδιαίτερο, μοντέρνο ήχο. Αν και έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, έχουν ήδη ηχογραφήσει το Promo CD/EP τους από τον Δεκέμβριο του 2010.
Επίσης, έχουν ήδη καταφέρει να παίξουν ζωντανά είτε μόνοι τους, είτε στα πλαίσια φεστιβάλ σε γνωστά venues της Αθήνας, όπως το Six d.o.g.s, το Bios, το 7 Sins και το Nouvelle Decadence, ενώ έχουν εμφανιστεί ως support στις συναυλίες δύο εκ των κορυφαίων συγκροτημάτων της dark alternative σκηνής, τους Clan of Xymox και The Frozen Autumn στο Κύτταρο, το Δεκέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012 αντίστοιχα.
Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς ολόκληρο το “Pleasant Thoughts” είναι οι Interpol. «Είναι λίγο περίεργο», σχολιάζουν. «Όλοι μάς λένε ότι μοιάζουμε με κάτι διαφορετικό. Άλλοι μας λένε ότι μοιάζουμε με τους Simple Minds, μέχρι και με Ultravox ότι μοιάζουμε έχω ακούσει. Έχουμε επιρροές από τη δεκαετία του ’80, από το new wave και το post-punk όπως και οι Interpol. Μας έχουν επηρεάσει κι άλλα πράγματα, ο Bowie, οι Doors. Όλα τα μεγάλα συγκροτήματα, τα έχουμε χιλιο-ακούσει». Αν και από τα κομμάτια τους λείπει η τραχύτητα των Αμερικανών, οι Wonky Doll and The Echo έχουν μια μελωδικότητα που κάνει τις συνθέσεις τους να μην υστερούν σε τίποτα από αυτούς. «Πιστεύουμε ότι έχουμε πιο βρετανικό ήχο, παρά αμερικάνικο. Οι Interpol είναι πιο ατμοσφαιρικοί έτσι όπως χρησιμοποιούν τα πλήκτρα. Και εμείς χρησιμοποιούμε το synthesizer πολύ, ίσως περισσότερο από αυτούς».
Από τις 3 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Wonky Doll and the Echo σε δίσκο βινυλίου 300 αριθμημένων αντιτύπων από τη Geheimnis Records, αλλά και σε παράλληλη ηλεκτρονική μορφή, διαθέσιμη τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του δίσκου. Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε από τους ίδιους στο αυτοσχέδιο studio τους σε ένα σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 κομμάτια.

Tracklisting
SIDE A
1. Physical
2. From Town to Town
3. Pleasant Thoughts
4. The Cut
SIDE B
1. Obsession
2. Something Is Wrong With You
3. The Right Direction
4. Treasure
5. When You Sleep

http://wonkydollandtheecho.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: