Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Since (Time) - ΄'Voyage to Deconstruction' (Self Released 2012)


Οι Since (Time) είναι μία τετραμελής experimental/instrumental/progressive rock μπάντα από την Αθήνα. Μέχρι στιγμής, έχουν συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες τόσο με εγχώριες μπάντες όσο και με μεγαλύτερα ονόματα όπως οι Red Sparowes, Intronaut και Dub Trio στα πρόσφατα live shows τους στη χώρα μας. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τον τίτλο “Entropiate” κυκλοφόρησε το Μάιο του 2008 από τη Venerate Industries με παραγωγή στα 210 Studios στο Βερολίνο.

Τέσσερα χρόνια μετά επιστρέφουν με το νέο τους άλμπουμ “Voyage to Deconstruction” σε ανεξάρτητη παραγωγή (κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου...) και με δωρεάν διάθεση από τους ίδιους από το επίσημο site τους sincetimeband.com ή μέσω streaming από το soundcloud και το bandcamp. Η παραγωγή και πάλι έγινε στα 210 Studios ενώ το εξαιρετικά
μινιμαλιστικό εξώφυλλο του άλμπουμ φιλοτέχνησε το ιταλικό δίδυμο των Riccardo Sforza και Baima Poma Chiara.

To “Voyage to Deconstruction” είναι γενικά ένα συμπαγές άλμπουμ που στην ουσία αφηγείται την πορεία του ατόμου μέσα στο κοινωνικό σύνολο και το πως απομυθοποιεί όλα τα δεδομένα με τα οποία έχει γαλουχηθεί ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να απεξαρτηθεί από όλες τις προκαταλήψεις και τα ταμπού στα πλαίσια της πνευματικής του αναβάθμισης και της επαναστατικότητας του.

Το άλμπουμ ξεκινάει με το εκρηκτικό αλλά και μελωδικό "Normality" που μας βάζει σιγά σιγά στο κλίμα του με ένα μπάσο με εκπληκτικές εναλλαγές και απίστευτα μελωδικές κιθάρες. Ακολουθεί το “The Contradiction” με τις κιθάρες πιο νωχελικές αλλά το μπάσο και τα drums να συνεργάζονται αρμονικά και να εναλλάσσονται με αυτές. Το “The Realization” είναι ένα εξάλεπτο track που ισορροπεί την post- metal των Toundra και Pelican με τη μουσικότητα των Maybeshewill και Pg.Lost. To “Panic Attack - Relief” από την άλλη, ξεκινάει με ένα νωχελικό riff αλά Mogwai και τελικά μένει προσκολλημένο σε αυτό αυξομειώνοντας μόνο το τέμπο του χωρίς όμως ιδιαίτερα crescendos.

Στο "Erinyes" μάλλον δεν είναι τυχαία η επιλογή του τίτλου- η μελωδία είναι επίμονη και επαναλαμβανόμενη σαν τις ερινύες που σε βασανίζουν με τύψεις για μία κακόβουλη πράξη που έχεις κάνει στο παρελθόν. Το "The Collective" είναι ίσως το καλύτερο track του άλμπουμ και ξεπερνά την κλασσική εναλλαγή δυνατού/ χαμηλού ήχου και προσεγγίζει έντονα την progressive/post-metal - είναι επιθετικό, νευρώδες και δυναμικό μαζί. Με το "Deconstruction" κλείνουν ιδανικά αυτό το μουσικό τους εγχείρημα με τραχύ μεταλλικό ήχο στις κιθάρες που μπορεί να σου φέρει στο νου ακόμα και το "The Call of Ktulu" των Μetallica.

Σε γενικές γραμμές, οι Since (Time) είναι μια ανερχόμενη μπάντα σε ένα χώρο που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας αν λάβουμε υπόψη μας και την περσινή παρέλαση ονομάτων της ορχηστρικής post-rock από τους συναυλιακούς μας χώρους.


Tracklist:
1.Normality 03:39
2.The Contradiction 06:12
3.The Realization 06:34
4.Panic Attack - Relief 07:36
5.Erinyes 07:36
6.The Collective 05:33
7. Deconstruction 06:15


Δεν υπάρχουν σχόλια: