Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

The Pineapple Thief – 'All The Wars' (2012)


Οι The Pineapple Thief είναι μια progressive/indie rock μπάντα που ξεκίνησε το 1999 στο Somerset της Μεγάλης Βρετανίας από τον Bruce Soord μαζί με κάποιους μουσικούς φίλους από παλιά, όπως τον Jon Sykes στο μπάσο, το Wayne Higgins στις κιθάρες, το Matt O’Leary στα πλήκτρα και τον Keith Harrison στα drums. Οι Wayne και Matt αποχώρησαν μετά με τον παραγωγό τους Steve Kitch να μπαίνει στη θέση του Matt.

Η αναγνώριση ξεκίνησε από το τρίτο τους άλμπουμ "Variations On A Dream (2004)". Ακολούθησαν ακόμη 3 άλμπουμς κάτω από το label της Cyclops Records για να προσχωρήσουν στη συνέχεια στην Kscope όπου παραμένουν και σήμερα.

Το ‘All The Wars" είναι το νέο τους άλμπουμ, πραγματεύεται θεματολογικά με όλες τις σύγχρονες συγκρούσεις στη ζωή και στον κόσμο και κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου από την Kscope με πρόσθετο υλικό με ακουστικές εκτελέσεις όλων σχεδόν των tracks. Από τις πολυαναμενόμενες νέες κυκλοφορίες της χρονιάς, έχει έντονα στοιχεία heavy rock  μαζί με μικρές δόσεις electronica πάντα με τη δική τους αισθαντικότητα.

Το “Burning Pieces” σου προσφέρει ένα ιδανικό heavy rock ξεκίνημα με κιθαριστικά riffs, σκληρές γραμμές μπάσου και τέλεια φωνητική αρμονία ενώ το “Warm Seas” βρίσκει το Soord να προσπαθεί να μιμηθεί τα φωνητικά του Matthew Bellamy στο πιο "άγριο" όμως. Το “Last Man Standing” είναι δυναμικό με αυξομειώσεις και εναλλαγές ανάμεσα στα
δυνατά riffs και τα μελωδικά έγχορδα. Στο “Build A World” οι στίχοι εκφράζουν απόλυτα τον τίτλο του άμπουμ και το “Give It Back” θα ήταν το καλύτερο track του άλμπουμ αν δεν επαναλάμβανε συνεχώς τους ίδιους στίχους- θυμίζει βέβαια και λίγο Radiohead του "Kid A". Οι μπαλάντες του άλμπουμ είναι το ομώνυμο και το “One More Step Away”
αλλά και το ‘Reaching Out’ που μας φέρνουν στο νου έντονα Porcupine Tree και Blackfield.

To ‘All The Wars’ συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της rock και αποδεικνύει πόσο πολύ τελικά γνωρίζουν να διαχειρίζονται τα αισθήματα των ακροατών τους όπως ακριβώς και τα crescendos τους.

Tracklist:
1. Burning Pieces (4.10)
2. Warm Seas (3.56)
3. Last Man Standing (5.09)
4. All the Wars (3.35)
5. Build a World (3.53)
6. Give It Back (6.58)
7. Someone Pull Me Out (3.58)
8. One More Step Away (3.05)
9. Reaching Out (9.43)

Bonus disc
1. Warm Seas (acoustic version)
2. Reaching Out (acoustic version)
3. Last Man Standing (acoustic version)
4. One More Step Away (acoustic version)
5. All the Wars (acoustic version)
6. Every Last Moment (acoustic version)
7. Someone Pull Me Out (acoustic version)
8. Light Up Your Eyes


Δεν υπάρχουν σχόλια: