Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Seapony - 'Falling' (2012)



Οι Seapony μας έρχονται από το Seattle και αποτελούνται από τους Jen Weidl (φωνητικά, κιθάρα), Danny Rowland (κιθάρα) και Ian Brewer (Bass). Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το μόλις με 3 τραγούδια "Dreaming" και ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Go With Me" (από τη Hardly Art) που συνδύασε τη νεανική μελαγχολία της Jen Weidl με τις μουσικές φόρμες της twee/surf/jangle pop.

Το νέο τους εγχείρημα με τον τίτλο 'Falling' (πάλι από τη Hardly Art) διαφέρει από το προηγούμενο στο ότι υπάρχουν πιο έντονες indie-rock κιθάρες, που έρχονται σε αντίθεση με τα διακριτικά και ευγενικά φωνητικά της Weidl. Γενικά, πρόκειται για ένα δεμένο άλμπουμ, με όλη τη μαγεία της dream pop αλλά και γεμάτο ενέργεια, με παθιασμένους αλλά γεμάτους ελπίδα στίχους. Όλα τα τραγούδια ακούγονται μαζί και σε οδηγούν σε μία απόδραση από την καθημερινότητα σε ένα κόσμο γεμάτο αγάπη, ελευθερία και πραγματικό φως.

Από το πρώτο τραγούδι, το "Outside", οι κιθάρες και τα φωνητικά συνδυάζονται αρμονικά όπως και στο πρώτο τους άλμπουμ αλλά σε λίγο πιο τραχείς τόνους με τη χαρακτηριστική σχεδόν "ασθματική" φωνή της Weidl. Η κιθάρα θυμίζει Johnny Marr στα "Follow" και "Prove", η ατμόσφαιρα στο ακουστικό "Sunlight" είναι κάτι παραπάνω από ηλεκτρισμένη και το "Be Alone" ακούγεται σα μια διεστραμμένη εκδοχή των Belle and Sebastian. Οι Seapony σε ταξιδεύουν με ονειρικές μελωδίες μέσα από κιθαριστικά riffs και την απαλή φωνή της Weidl σε παλιές αναμνήσεις, έρωτες και αποχωρισμούς. 

Το "Falling" είναι ένα άλμπουμ που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή είτε είσαι οπαδός της dream pop είτε όχι. Απλά είναι θέμα δούναι και λαβείν: η ποιότητά τους σε συνδυασμό με τη μουσικής αυτή που παράγεται πλέον σε υπεραφθονία, κάνει το "Falling" να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο.

tracklist:

01. Outside
02. Tell Me So
03. What You Wanted
04. Follow
05. Be Alone
06. No One Will
07. Never Be
08. Sunlight
09. Prove to Me
10. Fall Apart
11. See Me Cry
12. Nothing Left



Δεν υπάρχουν σχόλια: