Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Yuck - "Yuck" [2011]

Οι Yuck είναι μία alternative rock μπάντα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 2009. Αποτελείται από τους Daniel Blumberg (φωνητικά, κιθάρα), Max Bloom (φωνητικά, κιθάρα), Mariko Doi (φωνητικά, μπάσο) και Jonny Rogoff (drums). Οι Blumberg και Bloom είναι παλιά μέλη των Cajun Dance Party.

Αυτό είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και η αναφορές στη δεκαετία του 90 είναι μάλλον αναπόφευκτες. Τα μέλη της μπάντας είναι μάλλον καθαρά προϊόντα του διαδικτύου και το άλμπουμ τους έχεις σαφείς παραπομπές από τις indie μπάντες από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Διακρίνεις εύκολα στο άκουσμα κάτι από τις βίαιες κιθάρες των Dinosaur Jr., από τα κλασσικά "σταματήματα" των Pavement, αλλά και και την πλούσια μελωδικότητα των Teenage Fanclub και των Velocity Girl. Παρόλα αυτά, οι Yuck είναι άξιοι αναφοράς όχι τόσο πολύ για το πως ακούγονται σαν μπάντα αλλά για αυτά που έχουν καταφέρει με αυτό το συνδυασμό ήχων και επιρροών.


Οι Yuck ξεχωρίζουν και διαχωρίζουν σα μουσική οντότητα γνωρίζοντας πως να δημιουργούν σαγηνευτικά, συναισθηματικά υποβλητικά τραγούδια. Μερικές φορές φωτεινά και εγωιστικά, όπως στο "κοριτσίστικα" χαριτωμένο "Georgia", ή στο midtempo ακουστικό "Shook Down" αλλά σε άλλες περιπτώσεις τραχιά και άμεσα, όπως απεικονίζεται στο ιδιαίτερα δυναμικό αν και με νωχελικά φωνητικά "Holing Out", με πολύ εύστοχους στίχους που πραγματεύονται τα σύγχρονα προβλήματα επικοινωνίας. Μετά βέβαια υπάρχουν και οι συναισθηματικές στιγμές στο άλμπουμ στα "Suicide Policeman", "Nightswimming", "Stutter"και στο μοναχικό "Sunday". Το άλμπουμ κλείνει με το επτάλεπτο "Rubber" που θυμίζει έντονα Yo La Tengo.


Η μόνη ομοιότητα των Yuck με το προγενέστερο γκρουπ των Blumberg και Bloom, Cajun Dance Partyare είναι οι πραγματικά περίεργοι και αινιγματικοί στίχοι. Το μόνο που απομένει να δούμε στο εγγύς μέλλον είναι αν θα καταφέρουν να διατηρήσουν αυτό τον ήχο και στα μελλοντικά τους άλμπουμς.


1. "Get Away" 3:35

2. "The Wall" 3:57
3. "Shook Down" 3:27
4. "Holing Out" 4:10
5. "Suicide Policeman" 3:15
6. "Georgia" 3:36
7. "Suck" 4:19
8. "Stutter" 3:42
9. "Operation" 3:47
10. "Sunday" 4:23
11. "Rose Gives A Lilly" 4:06
12. "Rubber" 7:14

Bonus Tracks

13. "Dark Magnet" 5:02
14. "Cousin Corona" 4:30

http://www.myspace.com/yuckband

http://yuckband.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: