Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

BirdPen - "On/Off/Safety/Danger" [2009]

Οι BirdPen είναι μια βρεταννική alternative rock μπάντα και σχηματίστηκαν το 2004 και αρνούνται πεισματικά να αναφέρουν από ποιο μέρος του νησιού προέρχονται. Το ‘On/Off/Safety/Danger’ είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και διατίθεται αρχικά δωρεάν μόνο από το διαδίκτυο. Προικισμένοι μουσικοί και οι δύο κύριοι συνθέτες, οι Dave Pen και Mike Bird έχουν φτιάξει ένα άλμπουμ κοντά στο στυλ της έντονα σκοτεινής μουσικής που εκδηλώνει κάποια στοιχεία από το πολυσύνθετο ταλέντο τους.

Το άλμπουμ μπαίνει δυναμικά με το εναρκτήριο track "Breaking Precedent E.P." που δεν μπορείς να το πεις και το πιο αντιπροσωπευτικό του άλμπουμ. Το "Airspace" πάλι μπορείς να πεις ότι σε ακουμπά συναισθηματικά κυρίως λόγω της ευθύτητας του και των αντιφάσεων του. Το "Admiral Red" ακούγεται πιο grunge ενώ το ημι-ακουστικό "The Ghost Bird" πιο αέρινο και ουτοπικό. Στα σημεία αυτά καταλαβαίνεις γιατί ο ένας από τους δύο συνθέτες, ο Dave Penney είναι και μέλος των Archive. Όπως και στους Archive, έτσι κ εδώ η μουσική τους είναι αργόσυρτη. Τα "Slow" και "The Birds And The Antennas" κολλάνε το ένα με το άλλο σαν ένας κρίκος να τα κρατά ενωμένα. Με τον ίδιο τρόπο, το "Thorns" είναι ένα κάπως νωχελικό track, που μπορεί να ακούγεται ευχάριστα στις live εμφανίσεις τους αλλά όχι στο άλμπουμ είναι αρκετά βαρύ. Το άλμπουμ κλείνει δυνατά με την απαστράπτουσα πιανο μελωδία και την down- beat κιθάρα του "Cold Blood"

Γενικά, οι BirdPen κάνανε μία επιτυχημένη μεταφορά από τα ενδιάμεσα EPs στο προσωπικό τους LP. Το ‘On/Off/Safety/Danger’ μπορεί να χρειαστεί κάποια συναισθηματική φόρτιση αλλά και αρκετό χρόνο για την ακρόαση του αλλά είναι ένα πραγματικό αξιόλογο άλμπουμ.

1 Breaking Precedent 4:47
2 Airspace 5:54
3 Off 4:26
4 Machines Live Like Ordinary Pe 4:37
5 Man on Fire 5:20
6 The Ghost Bird 2:48
7 Admiral Red 8:03
8 Slow 4:55
9 The Birds and the Antennas 1:44
10 Thorns 5:30
11 Cold Blood 6:35

http://www.myspace.com/birdpen



Δεν υπάρχουν σχόλια: