Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Kurs Kaya - "Cola Dlya Gerdi" [2011]

Οι Kurs Kaya (στα ρώσσικα σημαίνει "η πορεία του Kai”) είναι το πνευματικό παιδί των Alex “Step” Minin (L’Ego) και Nickholas Koniwzski (Aesthesys, Crayon Medicine Enclave). Οι μουσικοί αυτοί είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν το “the literature of sound” των Aesthesys, αλλά στην πορεία της διαδικασίας προέκυψαν οι Kurs Kaya με σημείο αναφοράς τα τέλη Μαίου του 2010.

Η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της Cola Dlya Gerdi μέσα στο 2011. Η μουσική τους σε πολλά σημεία θυμίζει τους 65 Days of Static, τους Maybeshewill αλλά και τους Magyar Posse, όμως έχει πιο έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία αλλά και πρωτότυπα φωνητικά (λόγω της γλωσσας). Τα ορχηστρικά τους κομμάτια θα μπορούσαν κάλλιστα να επενδύσουν μουσικά κινηματογραφικές ταινίες γιατί βγάζουν ενα απίστευτο συναίσθημα στο άκουσμα τους.

Το άλμουμ ξεκινά με την όμορφη μελωδία του ορχηστρικού "Cola Со Льдом Для Герды" που μας θυμίζει κάτι και από Maybeshewill, μετά το καταιγιστικό "Свежее Чудо" σε πιο 65 days of static ρυθμους για να ακολουθήσουν τα πιο ατμοσφαιρικά "Chrysopoeia" και "Ариадна" με πολλά ethnic στοιχεία. Κορυφαία στιγμή του άλμπουμ το "Не Зная Чисел" με μια μελωδια που σε σαγηνευει πραγματικά. Το υπόλοιπο άλμπουμ κινείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς αλλά με πρωτότυπες συλλήψεις και μελωδίες.

01 – Cola Со Льдом Для Герды
02 – Свежее Чудо
03 – Chrysopoeia
04 – Ариадна
05 – Не Зная Чисел
06 – Avecher; Бес Смысла
07 – Sic Transit Gloria Mundi
08 – Колыбель На Я
09 – Singularity (Part 1)

Bonus Track
10 – Не Зная Чисел (String Version)

http://www.myspace.com/kurskaya

Δεν υπάρχουν σχόλια: