Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Metronomy - "The English Riviera" [2011]

Οι Metronomy είναι μία ηλεκτρονική pop μπάντα που σχηματίστηκε από το Joseph Mount στο Devon της Μεγάλης Βρεττανίας το 1999. Την απαρτίζουν εκτός από το Joseph Mount (συνθέτης, φωνή, πλήκτρα, κιθάρες), οι Anna Prior (drums), Oscar Cash (σαξόφωνο, φωνητικά και πλήκτρα) και Gbenga Adelekan (μπάσο και φωνή). Η μουσική τους έχει να κάνει κυρίως με ορχηστρική ηλεκτρονική μουσική και πιο πρόσφατα, με το προηγούμενο άλμπουμ τους Nights Out, φωνητική ηλεκτρονική ποπ. Επιπρόσθετα, ο Μount έχει κάνει πολλά remixes με το όνομα των Metronomy σε καλλιτέχνες όπως οι Gorillaz, Franz Ferdinand, Klaxons, Goldfrapp, The Young Knives, Ladytron, Lady Gaga και Lykke Li.

Το "The English Riviera" είναι το τρίτο studio άλμπουμ τους μετά το ντεμπούτο "Pip Paine (Pay The £5000 You Owe)" και το δεύτερο "Nights Out". Μετά το μελαγχολικό και ηλεκτρονικό "Nights Out", ο Joseph Mount δείχνει σα να έχει βρει μία πανάκεια στο chart rock των 70s με σαφείς επηρροές από Steely Dan και Fleetwood Mac σε αυτό το άλμπουμ. Ο τίτλος του άλμπουμ και η μουσική του είναι ένας φόρος τιμής στη γενέτειρα του Mount αλλά είναι μία ηλιόλουστη, εξωτική έκδοση που θα μπορούσαν να την ακούν τουρίστες πίνοντας την τεκίλα τους στα παραθαλάσσια μπαρς.

Το "The English Riviera" ξεφεύγει αρκετά από το προσηλωμένο indie-dance στυλ που χαρακτήριζε γενικά τους Metronomy – αντιθέτως, ακροβατεί ανάμεσα σε πολύ καλά vibes και γλυκές πινελιές από synthesizers, ταυτόχρονα με ένα χαρακτηριστικό μπάσο δίνοντας στα τραγούδια διάφορες μορφές: latin-funky στο "Everything Goes My Way" (ένα υπέροχο ντουέτο του Mount με τη guest Roxanne Clifford) ή soft-rocky στο "Trouble". Το παρελθόν τους αποτυπώνεται στα "The Look" (ίσως το κορυφαίο track του άλμπουμ) και "Loving Arm" και το υπόλοιπο άλμπουμ δίνει μία αίσθηση ραδιοφώνου κυρίως λόγω της ευθυμίας που κυριαρχεί στα τελευταία tracks του.

1. "The English Riviera" 0:37
2. "We Broke Free" 4:06
3. "Everything Goes My Way" 3:30
4. "The Look" 4:38
5. "She Wants" 3.51
6. "Trouble" 4:46
7. "The Bay" 4:50
8. "Loving Arm" 3:31
9. "Corinne" 3:16
10. "Some Written" 6:03
11. "Love Underlined" 5:58


http://www.myspace.com/metronomy

http://www.metronomy.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια: