Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Maybeshewill - "I Was Here For A Moment, Then I Was Gone" [2011]

Οι Maybeshewill δημιουργήθηκαν το 2005 στο Leicester από το ζευγάρι Robin Southby και John Helps. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο Japanese Spy Transcript το 2006 και το άλμπουμ Not for Want of Trying, που κυκλοφόρησε το 2008 επελέγη από το BBC Radio 1 ως άλμπουμ της εβδομάδας. Οι ίδιοι περιγράφουν την μουσική τους ως "instrumental rock with electronics".

Αυτό είναι το τρίτο τους άλμπουμ και δείχνει να είναι κάπως πιο αφηρημένο, μαγικό αλλά και ήρεμο ταυτόχρονα. Το εναρκτήριο track λειτουργεί κάπως πιλοτικά , με τα keyboards και την ενορχήστρωση να μαζεύουν την ένταση πριν μπουν τα καυτά riffs του“Take This to Heart”. Είναι προφανές ότι οι νέοι Μaybeshewill δίνουν το παρον σε αυτό το άλμπουμ δημιουργώντας μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων στο άκουσμα τους. Το βασικό single του άλμπουμ “Critical Distance” είναι η επιτομή του πιο ελαφρού στυλ που υιοθετούν πλέον ενω το “Accolades” που ακολουθεί αποδεικνύει ότι δεν έχουν ξεχάσει τις ρίζες τους. Από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ το “Farewell, Sarajevo”, ένα μίγμα ηρεμίας και απογοήτευσης παίρνει κάθε προηγούμενο στοιχείο του άλμπουμ και το τελειοποιεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα επιβλητικό αλλά οδυνηρό και αυτοκαταστροφικό track από τα καλύτερα του άλμπουμ.

Το I Was Here For a Moment, Then I Was Gone δε σηματοδοτει μια πλήρη στροφή πορείας για την μπάντα, αλλά είναι μια απόδειξη ότι εξελίσσονται στα πλαίσια της μουσικότητας και της διαφοροποίησης. Αν οι συνθέσεις τους στα προηγούμενα αλμπουμς τους ήταν επιτυχημένες λόγω της εμπνευσης και της προφανούς σιγουριάς τους, στο "I Was Here For a Moment, Then I Was Gone" έρχονται να αποδείξουν ότι είναι μια post-rock μπάντα με "μπαλλακια".....


1. Opening (1:59)
2. Take This To Heart (4:09)
3. Red Paper Lanterns (4:17)
4. Critical Distance (4:13)
5. Accolades (4:25)
6. An End To Camaraderie (4:10)
7. Words For Arabella (4:06)
8. Farewell Sarajevo (5:15)
9. Relative Minors (6:23)
10. To The Skies From A Hillside (5:13)




http://www.myspace.com/maybeshewont/music



1 σχόλιο:

Vasilis Fotsinos είπε...

Μήπως μπορείς να μου πεις ποιος έχει κάνει το καταπληκτικό artwork