Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Underdogs - "Revolution love" (2011)

Οι Underdogs είναι ένα τρίο από την Ιταλία που σχηματίστηκε το 2004 και παίζει εξαιρετικά Stoner Rock με ψυχεδελικά, Seventies και Grunge επηρροές. Σύμφωνα με το προφίλ της μπάντας στο Facebook έχουν επηρρεαστεί από μπάντες όπως οι Kyuss, Queens Of The StoneAge, Ramones, Fu Manchu, Black Sabbath, Nirvana και Led Zeppelin. Έχουν ήδη ένα όνομα στην Ιταλική underground σκηνή χάρη σε support εμφανίσεις τους δίπλα σε καλλιτέχνες όπως οι Nebula, Josiah, Colour Haze, OJM, Joe Lalli (Fugazi), The Answer, Brant Bjork (Kyuss) και πολλούς άλλους.

To "Revolution Love" είναι η τρίτη τους κυκλοφορία μετά το ντεμπούτο "Ready To Burn" του 2007 από τη GoDown Records και δύο χρόνια αργότερα το unplugged EP "Dogs Without Plugs"(που υπήρχε η δυνατότητα να το κατεβάσει κάποιος δωρεάν από τη σελίδα τους στο MySpace). Κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου και είναι μία ωραία συλλογή
τραγουδιών με μια ευρεία γκάμα από ενεργητικά και δυναμικά tracks μέχρι και υποτονικές μπαλάντες.

Το άλμπουμ μπάινει με το "Prove You Wrong" που κάπου θυμίζει Nirvana για να ακολουθήσουν τα "Beautiful Optional Girl", "(Feel Like) Mad Cow" και "Half A Job" σε πιο stoner ρυθμούς να παραπέμπουν σε Fu Manchu και QUOTSA. Τα πιο doom " Helpless" και "Into The Wild" ρίχνουν κάπως τους τόνους και μας μεταφέρουν στην Καλιφόρνια των αρχων των 90s. Το άλμπουμ επανέρχεται σε stoner rock μελωδίες και ήχους για να κλείσει με το πανέμορφο ορχηστρικό track "Winter Moon".

01. Prove You Wrong
02. Beautiful Optional Girl
03. (Feel Like) Mad Cow
04. Helpless
05. Half A Job
06. Into The Wild (O.W.K.)
07. Mother Fuzzers
08. Miss Ruler
09. Devil Dancing (Pyramida)
10. Winter Moon

http://www.myspace.com/underdogstown


http://www.youtube.com/watch?v=qGEVNHpDTwY

Δεν υπάρχουν σχόλια: