Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

The Irrepressibles - "Mirror Mirror" (2010)

Οι Irrepressibles είναι μία δεκαμελής ορχηστρική μπάντα που σχηματίστηκε από το συνθέτη και μουσικό Jamie McDermott. Αυτό είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους ενώ έχουν ηχογραφήσει και ένα CD/DVD πακέτο με τίτλο "From The Circus to the Sea". Σα συγκροτημα, έχουν συγκριθεί κατά καιρούς και έχουν επηρρεαστεί από David Bowie, Kate Bush, Antony & The Johnsons και Bonzo Dog Doo-Dah Band.

Με δεδομένη την επιτυχία του δεύτερου άλμπουμ των Wild Beasts "Τwo Dancers" το 2009, το άλμπουμ αυτό έχει βρει το κοινό του. Ο front man και συνθέτης Jamie McDermott με τη χαρακτηριστική σπαρακτική φωνή ηγείται της 10μελούς ορχήστρας σε ένα ποπ κρεσέντο με κάποια από τα tracks του άλμπουμ να έχουν παρουσιαστεί ήδη σε κάποια EPs, singles και films. Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από μια μακρά περίοδο συναυλιών και περιοδειών, ο McDermott και οι φίλοι του
δείχνουν ότι εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο κατάλληλα μετουσιώνοντας τον σε πραγματική τέχνη με ψήγματα αίγλης, λάμψης
και σκότους μαζί.

Το "Mirror Mirror" θυμίζει κάτι από cabaret αλλά και baroque ταυτόχρονα, είναι ένα άλμπουμ που αξίζει να ακουστεί κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η πλούσια ενορχήστρωση από τη μία σε συνδυασμό με τους στίχους σε στυλ εξομολόγησης του McDermott αντισταθμίζουν το εξωτικό με την αδιαμφισβήτητη μελαγχολία. Το "Splish! Splash! Sploo!"
σηματοδοτεί την κορύφωση του δράματος, ενώ οι στίχοι του "Knife Song" είναι σα να μιλάει ο McDermott στον εαυτό του στον καθρέφτη. Το άλμπουμ κλείνει με το κορυφαίο track "In This Shirt" που σε κάνει να ακούς ξανά και ξανά το άλμπουμ μόνο και μόνο για να το ξαναακούσεις.

1. My Friend Jo
2. I’ll Maybe Let You
3. In Your Eyes
4. Anvil
5. Forget The Past
6. Knife Song
7. My Witness
8. Nuclear Skies
9. Splish! Splash! Sploo!
10. The Tide
11. Transition Instrumental
12. In The Shirt

http://www.myspace.com/theirrepressibles

http://www.theirrepressibles.com/


http://www.youtube.com/watch?v=FNZq0uMvNXo

Δεν υπάρχουν σχόλια: