Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Song Of Return - "Limits" (2011)


Οι Song of Return είναι το συγκρότημα που προέκυψε από την συνεργασία των Craig Grant και Chris Gordon, από την Γλασκώβη, στο παρελθόν τα δύο τρίτα των Union of Knivesπου κυκλοφόρησαν το εξαιρετικό άλμπουμ, Violence & Birdsongστην EMI.
Οι Song of Return καθορίζουν τη μουσική τους, σαν post rock, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία από το βάθος και την πολυπλοκότητα post rock γκρουπ όπως οι Mogwai και Godspeed You! Black Emperor. Στην ουσία οι Song of Return φαίνεται να είναι περισσότερο σαν σκοτεινό indie rock συγκρότημα που φλερτάρει φιλόδοξα με το post rock.
Όπως όλα τα μεγάλα άλμπουμ, το ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου θα αλλάζει, όπως οι καιρικές συνθήκες. Το
Black Sailμε ηλεκτρονικά στοιχεία και συνταρακτικά ντραμς είναι σαν ένα αρπακτικό πτηνό που επικεντρώθηκε στην ψυχή σας. Αντίθετα, το One Million Hertzείναι συναισθηματικά κορεσμένο με ξεχωριστό στοιχείο τις σημαντικές φωνητικές δυνατότητες του Craig.
Το Anniversaryείναι αδιαμφισβήτητα λαμπρό. Ένα πληγωμένο πιάνο, με κιθάρες και δύναμη να ραγίσει το έδαφος κάτω από σας, όπως και το “The Story Of A Cell” που χτίζει ένα από τα πιο δυνατά κρεσέντο στο δίσκο.
Το Limitsστο σύνολό του είναι ένα δυνατό άλμπουμ. Πρόκειται για ένα άλμπουμ ραμμένο μαζί με μελαγχολία αλλά και μελωδίες μέσα σε ένα πλαίσιο post-rock ατμόσφαιρας.
Tracklist:

01. Limits
02. Shackles
03. Concentric
04. The Story Of A Cell
05. One Million Hertz
06. Anniversary
07. Trajectory
08. The Blizzard
09. Black Sail
10. Transform
11.
Limitless

Δεν υπάρχουν σχόλια: