Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Still Corners - "Creatures of an Hour" (2011)

Οι Still Corners είναι μία μπάντα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 2008 και στηρίζονται στα εξαιρετικά φωνητικά της Tessa Murray και τις ατμοσφαρικές συνθέσεις του Αμερικανού Greg Hughes. Το πρώτο EP τους με τίτλο “Remember Pepper?” (2008) γνώρισε άμεσα αποδοχή στο indie κοινό και άνοιξε το δρόμο για τις πρώτες ζωντανές τους εμφανίσεις.
Από το 2010 κυκλοφόρησαν ως singles τα Don’t Fall In Love/Wish σε 7-ιντσο και το Endless Summer που τελικά συμπεριλήφθηκε στο άμπουμ.

Το "Creatures of an Hour" είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και ηχογραφήθηκε στο στούντιο τους στο Greenwich. Ο Ηughes τελικά δημιούργησε ένα άμπουμ με απλά τραγούδια που ακούγονται σαν ανεκπλήρωτα όνειρα. Θα μπορούσες να το περιγράψεις σα μία μεστή πιστοποίηση της nouvelle-vague και ρετρο αισθητικής της μπάντας αλλά και της σαφούς
επηρροής τους από τις αγαπημένες τους κινηματογραφικές μουσικές του Ennio Morricone.

Η επηρροή από τους Broadcast είναι προφανής σε όλο το άλμπουμ από τις πρώτες συγχορδίες του "Circulars" έως το πιο chill- out "The White Season". Μόνο η φωνή της Murray που ακούγεται επίπεδη και σα να ανασαίνει κάνει τη σύγκριση με τους Broadcast να μην φαντάζει τόσο αναπόφευκτη. Όλα αυτά ακούγονται κάπως μοναχικά αλλά παρόλα αυτά αξιομνημόνευτα με ιδιαίτερη ουσία και προσωπικότητα στα φωνητικά.

To "Creatures of an Hour" είναι ένα πραγματικό κορυφαίο άλμπουμ: από το πρώτο track "Cuckoo" (λάμπει με την απλότητα του με ένα drumbeat, στοιχειωμένες κιθάρες και ένα όργανο να ακούγεται από μακριά) μέχρι το "Endless Summer" που είναι μάλλον το κορυφαίο track του άλμπουμ.

1. Cuckoo
2. Circulars
3. Endless Summer
4. Into the Trees
5. The White Season
6. I Wrote in Blood
7. The Twilight Hour
8. Velveteen
9. Demons
10. Submarine

http://www.myspace.com/stillcorners

http://www.youtube.com/watch?v=N66lz_Jf_uI

Δεν υπάρχουν σχόλια: