Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Mutemath - "Odd Soul" [2011]


Οι Mutemath είναι μία αμερικάνικη alternative rock μπάντα από τη Νέα Ορλεάνη που σχηματίστηκε το 2003 και αποτελείται από τους Paul Meany (φωνητικά, πλήκτρα), Darren King (drums), Todd Gummerman (κιθάρες) και Roy Mitchell-Cardenas (μπάσο).

Το "Odd Soul" είναι το τρίτο τους άλμπουμ και κυκλοφόρησε από τις Teleprompt Records και Warner Bros. Records στις 4 Οκτωβρίου 2011. Πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, η μπάντα είχε ολοκληρώσει την περιοδεία της με όνομα "Odd Soul Introduction Tour" με συναυλίες κυρίως σε μικρούς χώρους. Το "Odd Soul" τραβάει αμέσως την προσοχή σου από το πρώτο άκουσμα του. Ο Meany και η υπόλοιπη μπάντα αφήνουν την εξέλιξη και την έμπνευση να οριοθετήσουν τη νέα προσωπικότητα της μπάντας.

Το πρώτο single “Blood Pressure” ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή χάρη στα "βρώμικα" φωνητικά και τις φανταστικές του κιθάρες. Ο Paul Meany πραγματικά λάμπει πίσω από το μικρόφωνο και απογειώνει με την φωνή του το άλμπουμ και ταιριάζει αρμονικά τα υψηλά riffs στο “Tell Your Heart Heads Up” με το μπάσο του Cardenas. Το “Prytania” έχει μία έντονη αναφορά στο funky rock των 70s ενώ το “Allies” είναι γεμάτο ψυχή χάρη στην φωνή του Meany και τις μεθυστικές κιθάρες. Η ηλεκτρονική τους προοπτική είναι πιο έντονη σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ τους και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στους ζεστούς τόνους του ¨Εquals”, στο αλα Radiohead τέμπο του “All or Nothing” ή στο επτάλεπτο αρχικά νωχελικό αλλά μετά εκρηκτικό “Quarantine.”

Τελικά, στο "Odd Soul" εμφανίζεται μια μεγάλη ποικιλία ήχων και ακουσμάτων, καθεμία ικανή να σου εξαγνίσει μουσικά την ψυχή. Κάθε track έχει μία φρέσκια, ξεκάθαρη ταυτότητα και μπορεί να ακουστεί από διαφορετικούς μουσικούς οπαδούς. Θα είναι δύσκολο να βρουμε πολλά άλμπουμς να έχουν τη δημιουργικότητα του "Odd Soul" μέσα στο 2011 γεγονός που το καθιστά ένα από τα must-have αλμπουμς της χρονιάς.

1. Odd Soul
2. Prytania
3. Blood Pressure
4. Tell Your Heart Heads Up
5. All or Nothing
6. Sun Ray
7. Allies
8. Cavalries
9. Walking Paranoia
10. One More
11. Equals
12. Quarantine
13. In No Time

http://www.myspace.com/mutemath


http://mutemath.com/


http://www.youtube.com/watch?v=cv2mjAgFTaI&ob=av2e

Δεν υπάρχουν σχόλια: