Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Danger Mouse & Daniele Luppi - "Rome" (Jack White - Norah Jones) [2011]


Ο ανήσυχος παραγωγός Danger Mouse ( Brian Burton ) και ο Ιταλός συνθέτης Daniele Luppi ετοιμάζονται να έκαναν ένα άλμπουμ "φόρο τιμής" στη μουσική των spaghetti-westerns με τίτλο "Rome".

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα "Forum Studios" στη Ρώμη, τα οποία ίδρυσε κατά ένα μέρος ο Ennio Morricone ( The Good, the Bad, and the Ugly , Once Upon a Time in the West) και συμμετείχαν πολλοί εκ των μουσικών-θρύλων των δεκαετιών του '60-'70, ανάμεσα τους η ορχήστρα του Marc 4 και η χορωδία του Alessandro Alessandroni.


Βασικοί ερμηνευτές είναι ο Jack White ο οποίος ερμηνεύει τρία τραγούδια ("The Rose With the Broken Neck", "Two Against One" και "The World") όπως και η Norah Jones ("Season's Trees", "Black" και "Problem Queen"), ενώ θα ακούσουμε και τnν σοπράνο Edda Dell'Orso η οποία έχει συμμετάσχει κι αυτή σε κλασικά ιταλικά westerns.

Αξιοσημείωτη είναι και η επιλογή της τεχνικής της ηχογράφησης που χρησιμοποιήθηκε, η οποία μοιάζει με αυτή της χρυσής εποχής του '60 και '70 , δηλαδή απ' ευθείας σε ταινία με τα σύγχρονα μέσα να απουσιάζουν.

Δισκάρα απαραίτητη για κάθε δισκοθήκη.


Tracklist:

01. Theme of Rome
02. The Rose with the Broken Neck
03. Morning Fog (interlude)
04. Season’s Trees
05. Her Hollow Ways (interlude)
06. Roman Blue
07. Two Against One
08. The Gambling Priest
09. The World (interlude)
10. Black
11. The Matador Has Fallen
12. Morning Fog
13. Problem Queen
14. Her Hollow Ways
15. The World

http://youtu.be/8UibsjY5K-c

Δεν υπάρχουν σχόλια: