Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Soft Kill - "An Open Door" (2011)

Οι Soft Kill είναι μία διμελής alternative rock μπάντα αποτελούμενη από τον Tobias και τη σύζυγο του Shiloe, με τη συνδρομή διαφόρων άλλων μουσικών κατά περιόδους και σχηματίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2010. Η μουσική τους ακροβατεί κάπου ανάμεσα στους Joy Division και τους Sisters of Mercy αλλά θυμίζουν και τους Chameleons και τους Danse Society, οι στίχοι τους όμως είναι πολύ πιο ελπιδοφόροι και αισιόδοξοι.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους "An open Door” κυκλοφόρησε από τη Fast Weapons και περιλαμβάνει εννιά εξαιρετικά tracks. Το “An Open Door” ακούγεται αρκετά οικείο και ζεστό, αρκετά περίεργο για αυτό το είδος της μουσικής. Σίγουρα είναι μία μπάντα που πρέπει να προσέξουμε μέσα στα επόμενα χρόνια γιατί δείχνουν να έχουν δημιουργήσει το δικό τους στυλ με ένα υλικό που μοιάζει παροχυμένο αλλά και τόσο φρέσκο την ίδια στιγμή.

To ομώνυμο track 'An Open Door' ξεκινά με μία πολύ ενδιαφέρουσα εισαγωγή από synthesizers με απόλυτα ισορροπημένα drum beats και φωνητικά. Το 'Sea Of Doubt' από την άλλη με τα βαριά beats και ονειρώδη synths σε κάνει να το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή ενώ στο “Be Alone” η φωνή του Tobias ακούγεται σαν του Robert Smith. Από τα αγαπημένα tracks του άλμπουμ, το "Death In The Family" που έχει όλα τα στοιχεία της new wave των 80s μέσα από ένα σύγχρονο όμως πρίσμα. Το "Surrender”, που είναι το track που κλείνει το άλμπουμ συνδυάζει τον τέλειο παλμό με μία φρεσκάδα και νεύρο αντιπροσωπευτικά του ενθουσιασμού μιας νεανικής μπαντας.

01 From This Point On
02 Death In The Family
03 Borders Comfort
04 Feral Moans
05 Sea Of Doubt
06 Be Alone
07 An Open Door
08 Within This Mess
09 Surrender

http://soft-kill.com/


http://www.youtube.com/watch?v=-UvVfrOVhVk

1 σχόλιο:

Raggedy Man είπε...

Ενδιαφέρον... Με πέτυχες και σε goth φάση...