Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Arajua - "Flickering Lights Atmospheric Waves" (2011)

Οι Arajua ειναι μια post- rock μπάντα από τη μακρινή Σιγκαπούρη και σχηματίστηκαν το 2006 από τα δύο βασικά μέλη Fazly Kamis και Abdul Hakim Hj μαζί με τους Ashek Ali (μπάσο) και Fadlee Salim (drums). Οι Arajua συνθέτουν κινηματογραφικές μελωδίες, που προκαλούν έντονα συναισθήματα στο άκουσμα τους.

Με το πέρασμα των χρόνων, η μπάντα κατάφερε να εξελιχθεί με ένα μοναδικό τρόπο και να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό στυλ. Οι συνθέσεις τους αρχικά χαρακτηρίζονταν από ένταση με φρέσκα όμως ακούσματα που τους είχε κάνει να έχουν οπαδούς με συναίσθηση που ακούσαν ambient ρυθμούς και μελωδικά φωνητικά. Αργότερα, οι συνθέσεις τους έγιναν πιο δυναμικές με δυνατά συναισθήματα που δε χρειάζονταν πλέον στίχους για να εκφραστούν.

Το EP τους με τίτλο "Flickering Lights, Atmospheric Waves" κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011. Το εισαγωγικό "Hiro" απλά σε προιδεάζει για αυτό που θα ακολουθήσει. Το "Kites" είναι γεμάτο συναίσθημα αλλά με τις γνωστές εκρήξεις που θυμίζουν έντονα Mogwai και Explosions in the Sky, ενώ τα ηχογραφημένα αποσπάσματα στα "Take Off, Pilot Take Off" και "Vgujh" σε παραπέμπουν αναπόφευκτα σε Maybeshewill. Το "Blueprints" κλείνει με τον καλύτερο τρόπο τις ορχηστρικές συνθέσεις της μπαντας σε αυτό το EP για να ακολουθήσει το μοναδικό track με στίχους "Quotation" με πολλές ambient επηρροές αλλά με ένα δυναμικό κλείσιμο και φωνητικά που σου φέρνουν έντονα στο νου Archive και Blackfield.

Απαραίτητο αv ακούς Caspian, Explosions In The Sky ή Mogwai.



01. Hiro
02. Kites
03. Take Off, Pilot Take Off
04. Sky
05.

06. Vgujh
07. Blueprints
08. Quotation

http://www.facebook.com/arajua


http://www.youtube.com/watch?v=NkhiU8uLjqg

Δεν υπάρχουν σχόλια: