Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Fire Walk With Us - "Carriers" (2011)

Οι Fire Walk With Us είναι μία ορχηστρική Sludge/Post-Metal/Hardcore Metal μπάντα από την Ολλανδία, σχηματίστηκαν το 2007 και ο ήχος τους παραπέμπει έντονα σε Russian Circles, Pelican, Envy και Mono. Έχουν κάνει κατά καιρούς εμφανίσεις στο πλευρό συγκροτημάτων όπως οι Earth, Amenra, Dalek, ZU, Junius.

Αφού κυκλοφόρησαν κάποια demo’s μέσω του Myspace και ένα επιτυχημένο EP μέσω Bandcamp το Μάιο του 2008, οι FWWU κυκλοφορούν το ντεμπούτο LP τους “Carriers” τον Οκτώβριο του 2011. Η ηχογράφηση και η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον παραγωγό Menno Bakker στα Bunt Studios στην Ουτρέχτη.

Το “Carriers” προσεγγίζει πραγματικά τέλεια το θορυβώδη και βρώμικο ήχο που έχουν στις live εμφανίσεις τους. Είναι ένα μουσικό παραλήρημα με κιθάρες που ουρλιάζουν ακατάπαυστα και δυνατά drums για 7 συνεχόμενα λεπτά. Η παραγωγή είναι εξαιρετική όπως και η ενορχήστρωση και θυμίζει κατά πολλές έννοιες τις πρώτες δουλειές των Pelican με το εξαιρετικό μίγμα από βαριά Doom Riffs με ambient Post-Rock πινελιές πριν καταλήξουν και πάλι σε θορυβώδη Sludge/Post-Metal Riffs. To μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το άλμπουμ αξίζει να τύχει ακρόασης από όσο το δυνατό μεγαλύτερο ακροατήριο.

1. Motion In Swarms 07:15
2. Slumber And Feed 08:10
3. Hands Across The Void 07:49
4. Miles Alike 04:16
5. Carry On 05:37
6. This Lake In Flames 08:36

http://www.myspace.com/firewalkwithus


http://www.firewalkwithus.com/

http://www.youtube.com/watch?v=XIb0MhqLxa4

Δεν υπάρχουν σχόλια: