Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Sisters of Your Sunshine Vapor - "Spectra Spirit" (2011)

Οι Sisters of Your Sunshine Vapor είναι μία νεο- ψυχεδελική glam rock τριμελής μπάντα από το Detroit του Michigan και σχηματίστηκαν το 2009 μέσα από τις στάχτες της garage μπάντας SikSik Nation. Τα μέλη του συγκροτήματος αναγκάστηκαν κάποια στιγμή να παρατήσουν τις δουλειές τους για να ασχοληθούν πλέον επαγγελματικά με την μπάντα.
Πιο συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής και frontman Morrow ήταν δάσκαλος, ο Oppitz ήταν graphic design ενώ ο Sawoscinski δούλευε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Michigan.

Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα ομώνυμο LP που περιλαμβάνει 8 tracks στο χώρο του spacey fuzz rock με χαρακτηριστικά "στοιχειωμένα" φωνητικά, δυνατά drums και μπάσο και πολύ παραμόρφωση στις κιθάρες. Στις επηρροές τους σίγουρα περιλαμβάνονται οι Spacemen 3, BRMC, T-Rex και φυσικά οι Joy Division.

Το "Spectra Spirit" κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου από την τοπική New Fortune Records με έδρα το Detroit με καλλιτέχνες όπως οι Ricky Rat, the High Strung και the Boxing Lesson) και πραγματικά έρχεται να ολοκληρώσει ό,τι είχε ξεκινήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Μόνη διαφορά ότι είναι ακόμη πιο σκοτεινό και η ατμόσφαιρα που αποπνέει πιο αγχωτική. Αυτό απεικονίζεται ξεκάθαρα στο "Black Mind" με τις γεμάτες παραμόρφωση κιθάρες και το βαρύ ήχο του οργάνου να ακούγεται στο φόντο. Το "Untitled" και το "Live in My Mind" θυμίζει BRMC στα καλύτερά τους, το "Center of a Velvet Room" τους Jesus and Mary Chain του Psychocandy ενώ τα φωνητικά και το όργανο στο "Did You Hear the Lion Roar, Mr. Wig" ψυχεδελικές μπάντες των 70s όπως Τ-Rex και Doors.

Γενικά το "Spectra Spirit" είναι ένα ψυχεδελικό άλμπουμ και σαν τέτοιο πρέπει να είναι και είναι διερευνητικό και επηρρεασμένο από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Για το λόγο αυτό και η ηχογράφηση του ολοκληρώθηκε σε μόλις 6 ημέρες με την μπάντα να είναι κλεισμένη σε ένα σπίτι- στούντιο και να δουλεύει πραγματικά 24 ώρες κάθε ημέρα χωρίς διάλειμμα.

01. Untitled
02. Black Mind
03. Howlers on the Roam
04. Center of a Velvet Room
05. The Hole in Your Brain
06. Did You Hear the Lion Roar, Mr. Wig
07. Sweet Girl Insanity
08. Live in My Mind
09. Green Eyes and Dream

http://www.myspace.com/siksiknation

http://www.sistersofyoursunshinevapor.com/


Ακούστε τους http://www.youtube.com/watch?v=mw5SeDkUUdo

Δεν υπάρχουν σχόλια: