Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται και στην Θεσσαλονίκη οι O. Children


MUSIC VELOCITY & UP 'N' LOUD RADIO PROUDLY PRESENT

O. Children (UK)
+tba

Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Eightball Live Stage
Θεσσαλονίκη

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012
Κύτταρο 
Αθήνα

Mε την εμβληματική μορφή του τραγουδιστή τους Tobias O'Kandi και με έντονες αναφορές στο Post-Punk των 80's,οι O.Children χαρακτηρίζονται σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της indie/new wave σκηνής.

Η πρώτη εποχή του συγκροτήματος βρίσκει τους Tobias O'Kandi και Andi Strange να φτιάχνουν μουσική με το όνομα Βοno Must Die. Με την προσθήκη των Gauthier Ajarrista στην κιθάρα και του Harry James στο μπάσο,αλλάζουν το όνομα τους σε O.Children και ξεκινούν το ταξίδι τους στη μουσική μέχρι σήμερα.

Το 2009 κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους,το οποίο παίρνει διθυραμβικές κριτικές απότον μουσικό τύπο,κυρίως χάρη στα τραγούδια Dead Disco Dancer,Heels & Ruins που περιέχονταν σε αυτό. Η επιτυχία του άλμπουμ τους τους κάνει γνωστούς στους κύκλους του νέου κύματος της new wave/indie μουσικής και δεν είναι λίγοι αυτοί που τους συγκρίνουν με μπάντες όπως οι Editors,Horrors κ.α.Τα live shows τους εντυπωσιάζουν,ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τον επιβλητικό έγχρωμο τραγουδιστή τους,Tobias O'Kandi σαν τον νέο Ian Curtis ή Nick Cave.

Ακολουθεί μια 3ετία σχετικής σιγής από την μπάντα,που οφείλονταν κυρίως στα σοβαρά προβλήματα υγείας του τραγουδιστή τους και σε ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την βίζα του. Το 2012 βρίσκει τους O.Children να κυκλοφορούν ένα πολύ καλό νέο άλμπουμ,με τον τίτλο Apnea και τους βρίσκει να δίνουν αρκετές συναυλίες εκτός Μεγάλης Βρετανίας,αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με την βίζα του τραγουδιστή τους.

Λεπτομέρειες για τα εισιτήρια της συναυλίας καθώς και για τα support acts θα ανακοινωθούν σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: