Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Όλες οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις των The Nits


THE NITS 

Σάββατο 3, Νοεμβρίου Αθήνα ,Gagarin 205
Κυριακή 4,Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη Μύλος Club
Τιμή εισιτηρίου : 20 ευρώ ( προπώληση), 23 ευρώ ( ταμείο)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30


Η θρυλική μπάντα των ’80s έρχεται στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές συναυλίες, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ.
Οι Ολλανδοί Nits υπήρξαν πάντα ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα, λόγω του μουσικού τους υβριδίου που συγκινεί σταθερά τον έλληνα ακροατή: πρόκειται για έναν ήχο γλυκύτατο, εμβριθή και ζεστό, με αναφορές σε ζωγράφους και περιπλανήσεις σε άλλες χώρες. Η ποπ που φτιάχνουν οι Nits είναι βαθιά και ουσιώδης, με τζαζ και ροκ επιρροές, έντονα λυρικά στοιχεία και χαμηλότονη ποιητικότητα. Η νοσταλγία είναι σταθερό μέρος της εικονοποιίας της μπάντας: αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, καρτ ποστάλ από ταξίδια, φολκ αναφορές και σκέψεις πάνω στα χρόνια που περνάνε κάνουν το storytelling των Nits συναρπαστικό, ειδικά για το ελληνικό κοινό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία δε, πως, αν δεν ήταν τόσο απόμακροι γεωγραφικά, τότε οι Nits θα ήταν μία από τις πιο αξιοσέβαστες μπάντες στον κόσμο.

Οι Nits, μία από τις διαχρονικές, επικές μπάντες των ’80s δημιουργήθηκαν στην Ολλανδία το 1974 από τους Hans “Henk” Hofstede (κιθάρα, κίμπορντς, φωνή), Rob Kloet (ντραμς), Alex Roelofs (μπάσο) και Michiel Peters (κιθάρα, φωνή). Παρθενική κυκλοφορία τους ήταν το σινγκλ “Yes Or No” (1975): χρειάστηκε να περάσουν τρία ακόμα χρόνια προκειμένου να δει το φως της δημοσιότητας
Το 1978 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “Nits” με έντονες καταβολές από τη Βρετανική pop, ήχος ο οποίος μεταλλάχθηκε στη συνέχεια. Με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο rock και new wave, διατηρώντας όμως το “σκοτεινό” ύφος τους. Το δεύτερο album “In the Dutch Mountains” και το ομώνυμο θρυλικό κομμάτι (που το κάνει ακόμα πιο επικό το γεγονός ότι η Ολλανδία δεν έχει βουνά), τούς εξασφαλίζει παγκόσμια επιτυχία και αναγνώριση. Ακολουθούν επιτυχίες με κομμάτια όπως The Distance,Nescio, Sketches from Spain, Three Sisters, Adieu Sweet Banhoff και άλλα.
Μεταξύ των αρχικών επιρροών τους περιλαμβάνονταν μπάντες όπως The Move, The Kinks, The Beatles, αλλά και συγκροτήματα new wave, όπως οι Talking Heads και οι XTC, ενώ σύντομα έκαναν την εμφάνισή τους και ηλεκτρονικές αναφορές τύπου Kraftwerk.
Οι Nits πραγματοποίησαν περιοδείες σε ευρωπαϊκές χώρες, στη Ρωσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, από τις οποίες προέκυψε το ζωντανά ηχογραφημένο (live) άλμπουμ “Urk” (1989) – ένα μόνο από τα 25 που έχουν κυκλοφορήσει.
Πληροφορίες :
ΑΘΗΝΑ: Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205
Τηλ: 6944 814543. Website: www.gagarin205.gr
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μύλος Club, Αν. Γεωργίου 56
Tηλ: 2310 551836 – 2310 510081
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων : www.ticketservices.gr
Links
http://www.nits.nl/nits/home.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: