Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Collapse under the Empire - 'Fragments of a Prayer' (2012)



Οι Collapse Under The Empire είναι μία instrumental/post-rock μπάντα από το Αμβούργο αποτελούμενοι από τους Martin Grimm (κιθάρες και drums) και Chris Burda (πλήκτρα και drums). Σχηματίστηκαν το 2007 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Systembreakdown" σε ανεξάρτητη παραγωγή δύο χρόνια αργότερα αφού είχε μεσολαβήσει ήδη το πρώτο τους EP “Paintball“.

H μουσική τους έχει σαν κύριο χαρακτηριστικά τα electro-bleeps σε συνδυασμό με δυναμικές κιθαριστικές εκρήξεις με καθηλωτικό αλλά και "φασαριόζικο" τρόπο. Έχουν καταφέρει μέσα σε αυτή τη σχετικά σύντομη πορεία τους να κατοχυρώσουν το δικό τους μουσικό στυλ και αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα με το νέο τους εγχείρημα που ακούει στον τίτλο "Fragments of a Prayer".

Στο "Fragments of a Prayer", ο ήχος τους είναι μοναδικός και όχι τόσο προβλέψιμος σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους- για παράδειγμα, σε στιγμές που περιμένεις μία έκρηξη, αυτή τελικά δεν έρχεται ποτέ. Οι συνθέσεις τους είναι τώρα πιο συμφωνικές, κάποιες φορές κυνικές αλλά με πρωτότυπα μιξαρίσματα.

Το ‘Fragments of a Prayer’ δεν απευθύνεται μόνο σε λάτρεις του Sigur Ros ή των Explosions in the Sky, μιας και δεν αντιγράφει το μουσικό τους στίγμα αλλά βγάζει μια καλλιτεχνική φλέβα με ένα πρωτόγνωρο πάθος και συναίσθημα. Κάποιες στιγμές, είναι σαν να χάνονται μέσα στην κλειστοφοβική διάθεση των ‘180 Seconds’ και ‘Closer’, αλλά δείχνουν μία απίστευτη προσαρμοστικότητα και μία δυναμική που τους επιτρέπει να ενσωματώνουν ακόμα και αυτά τα ακούσματα. Στα 3 πρώτα tracks του άλμπουμ, είναι οι Collapse under the Empire όπως τους έχουμε γνωρίσει με ένταση ανάμεσα στις κορυφώσεις και τα "καταλαγιάσματα" τους, ανελέητα drums και καταιγιστικές κιθάρες που τους κάνει να ακούγονται σχεδόν επικοί.

Το "Fragments of a Prayer" τελικά είναι σα μια πολύτιμη πέτρα καλογυαλισμένη και με τέλειες αποχρώσεις που μόλις πας να την αγγίξεις έχει τέτοιες μυτερές άκρες που μπορεί και να σε κόψει...

Tracklist:
1. Fragments Of A Prayer
2. Breaking The Light
3. In The Cold
4. 180 Seconds
5. Closer
6. Distance
7. Opening Sky
8. The Beyond
9. When The Day Fades Away
10. The Great Silence

links:



Δεν υπάρχουν σχόλια: