Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Wintersleep – Hello Hum (2012)


Οι Καναδοί (από το Χάλιφαξ) new-rockers Wintersleep επέστρεψαν φέτος με το 5ο δίσκο της καριέρας τους "Hello Hum", κυκλοφορεί στις 12 Ιουνίου, με τον οποίο χωρίς να ξεφεύγουν τελείως από το γνώριμο ύφος τους (φανταστείτε ένα REM meets Death Cab For Cutie στυλ) ανεβάζουν λίγο ακόμα τα γκάζια, γρατζουνάνε λίγο παραπάνω τις κιθάρες, εμπλουτίζουν λίγο περισσότερο τις ενορχηστρώσεις, δυναμώνουν λίγο ακόμα τα φωνητικά, παραδίδοντας ένα συναρπαστικό και δεμένο άλμπουμ που ακούγεται σχεδόν ολόκληρο.
Το πέμπτο άλμπουμ των Wintersleep ακούγεται τεράστιο - όπως θα έπρεπε, με παραγωγό τον θρυλικό Dave Fridmann (Mercury Rev και Flaming Lips) σε συν-παραγωγή και μίξη του Tony Doogan, (γνωστός για τη δουλειά του με Belle & Sebastian και Mogwai). Το αποτέλεσμα είναι ένας εξαιρετικός δίσκος.
Οι νικητές των βραβείων Juno, από την πλευρά τους, έχουν γράψει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια της καριέρας τους. Πρώτο single το “In CameThe Flood” σε σπρώχνει προς ένα δυνατό και υπνωτικό ρυθμό. Το “Permanent Sigh”  είναι ένα άλμα προς τα εμπρός στη σύνθεση των τραγουδιών(όπως και το “SomeoneSomewhere”), με ρυθμικούς στίχους που καταλήγουν σε εκπληκτικά ρεφραίν. Το “Zones”  καθιστά σαφές τις επιρροές του συγκροτήματος από τους Radiohead, ενώ το “Unzipper”  είναι το είδος του rock που το εμπορικό ραδιόφωνο θα ήταν έξυπνο να παίζει.
Το “Hello Hum” είναι ένα όμορφο και θριαμβευτικό άλμπουμ, ο ήχος μιας μακροχρόνιας μπάντας που ανακαλύπτει εκ νέου τον εαυτό της.

Tracklist
01. Hum
02. In Came The Flood
03. Nothing Is Anything (Without You)
04. Resuscitate
05. Permanent Sigh
06. Saving Song
07. Rapture
08. Unzipper
09. Someone, Somewhere
10. Zones
11. 
Smoke





Δεν υπάρχουν σχόλια: