Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Two Wounded Birds - 'Two Wounded Birds' (2012)

Οι Two Wounded Birds δημιουργήθηκαν το 2008 στην απομονωμένη παραθαλάσσια αγγλική πόλη του Margate. Απαρτίζεται από τους Johnny Danger στην κιθάρα και τα φωνητικά, Ally Blackgrove στο μπάσο, Joe Stevens στην κιθάρα, και James Shand στα ντραμς.

Στο πρώτο άκουσμα των surf guitars και των Beach Boys επιρροών είσαι σχεδόν σίγουρος πως αυτοί οι τύποι προέρχονται από κάποια πόλη τοποθετημένη στις ακτές της Καλιφόρνια και όχι από τo επίσης παραθαλάσσιο (αλλά ζωγραφισμένο με περισσότερο γκρί χρώμα) Magrate στο Kent της Μεγάλης Βρετανίας. Με ένα ιδιαίτερο στυλ που σε τοποθετεί μέσα στο ζεστό καλοκαίρι, οι Two Wounded Birds, μας χάρισαν τον περασμένο Ιούλιο το εξαιρετικό My Lonesome, με μια μελωδία που κόλλησε στο κεφάλι μας όπως η θαλασσινή αλμύρα πάνω στο δέρμα. Αφότου ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους ως support μπάντα στους The Drums, κυκλοφόρησαν στα τέλη Δεκέμβρη το "Keep dreaming baby EP" από το οποίο ξεχώρισε το υπέροχο 'Night Patrol'.

Δυο χρόνια μετά οι Two Wounded Birds επιτέλους βγάζουν το ντεμπούτο τους σε δύο εβδομάδες. Η νοσταλγία στον ήχο τους σε γονατίζει και σε αφήνει να ονειρεύεσαι.

Από το απίστευτα πιασάρικο “To Be Young” στην αιώνια ομορφιά του “If Only We Remain”, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτά τα ανερχόμενα αστέρια προσέλκυσαν το ενδιαφέρον θρύλων, όπως ο Brian Wilson και η Debbie Harry. Τα τραγούδια τους συλλάμβάνουν το αμερικανικό πνεύμα με σαφείς αναφορές στους Beach Boys, Ramones και τον Elvis, ενώ δεν ξεχνούν τις βρετανικές τους ρίζες.

Μια αρκούντως υποσχόμενη μπάντα που θα έχει την προσοχή μας από δω και πέρα.

Tracklist:


01. Together Forever
02. My Lonesome
03. To Be Young
04. It’s Not Up To You
05. Daddy’s Junk
06. Night Patrol
07. The Last Supper
08. I’m No Saviour09. If Only We Remain
10. No Goodbyes
11. The Outer World
12. Growing
13. Guns At Dawn (Bonus Track)



http://twowoundedbirds.com


http://www.myspace.com/twowoundedbirdsofficial
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: