Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Masha Qrella – 'Analogies' (2012)



Υπέροχο νέο άλμπουμ από την Masha Qrellasinger-songwriter από το Βερολίνο ίσως πιο γνωστή για τη συμμετοχή της στα post-rock γκρουπ Mina και Contriva. Το Analogies” είναι το τέταρτο σόλο άλμπουμ της, μετά τη συλλογή του 2009 σε διασκευές των Kurt Weill και Frederick Loewe, Speak Low. Είναι μακράν η πιο άμεση και pop κυκλοφορία της μέχρι σήμερα, με ένα όμορφο απογυμνωμένο αλλά ζωντανό ήχο που θυμίζει αναπόφευκτα StereolabYoung Marble GiantsBroadcast και το γερμανικό συγκρότημα της electro-rock Notwist, μπάντες που η Qrella αναγνωρίζει ανοιχτά ως επιρροές.
 Τα πιο post-punkish, κομμάτια 'One Step' και 'Crooked Dreams' είναι ιδιαίτερα σαγηνευτικά, αλλά ολόκληρο το άλμπουμ είναι μια χαρά.
Αν και η μουσική της είναι σαφώς indie, υπάρχουν βεβαίως και άλλα είδη μουσικής ενσωματωμένα σε μερικά από τα τραγούδια του άλμπουμ. Ένα καλό παράδειγμα είναι το τραγούδι Take Your Time,” ένα απαλό, indie pop κομμάτι, ακριβώς δίπλα στο bluesy καλπασμό του "Hawaii". Μερικές φορές σε τραγούδια όπως τα "Call My Name" και "Bluebottle," η φωνή της συγκρατείται και αγγίζει εκείνη μιας ντίβας της τζαζ.

Αυτό που κάνει τη μουσική της Qrella τόσο μοναδική είναι ο συνδυασμός της electronica, με ροκ επιρροές και downtempo ρυθμούς.

Tracklist:

01 – Take Me Out
02 – Hawaii
03 – Crooked Dreams
04 – Fishing Buddies
05 – Last Dance
06 – One Step
07 – Take Your Time
08 – Call My Name
09 – Bluebottle
10 – Fishing Buddies



Δεν υπάρχουν σχόλια: