Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Αναγγελία live: DISAPPEARS / A Victim Of Society @ AN ClubΗ  Arte Fiasco παρουσιάζει
DISAPPEARS 
 A Victim Of Society 
 AN Club
ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
 Τέλος πάντων, είπαμε να καθυστερήσουμε λίγο το καλοκαίρι σας και να σας κουράσουμε λίγο περισσότερο με τις δικές μας - και ελπίζουμε δικές σας - μουσικές εμμονές. Και για του λόγου του αληθές, είναι ιδιαίτερη χαρά μας να υποδεχτούμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κουαρτέτο των Disappears εκ Σικάγου Ιλλινόι, ΗΠΑ.
        Οι Disappears αποτελούν το πνευματικό παιδί του Brian Case (παλιότερα των 90 Day Men και The Ponys) που μαζί με τους Graeme Gibson, Jonathan Van Herik και Damon Carruesco αποφάσισαν το 2008 να προσπαθήσουν να συνδυάσουν το πνεύμα και την παράδοση της 'φασαριόζικης' ανεξάρτητης σκηνής του Σικάγο (ήταν και το τελευταίο συγκρότημα που υπέγραψε στην θρυλική Touch & Go Records πριν αυτή πάψει τις δραστηριότητες της) με στοιχεία του krautrock, του shoegaze, του garage rock κ άλλων μουσικών ειδών με ευφάνταστα προσωνυμία.
        Το πρώτο τους LP, το Lux (2010, Kranky Records) παρουσίασε τα πρώτα δείγματα γραφής του συγκροτήματος, και η έλευση ενός νέου drummer (που μας διαφεύγει το όνομα του) για την περιοδεία προώθησης του Guider (2011, Kranky Records) έδεσε και έσφιξε τον ήχο του συγκροτήματος, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στο φετινό (και μάλλον καλύτερο) τους LP, Pre Language ( 2012, Kranky Records).
Αυτός ο drummer λοιπόν (που θα πάει, θα το θυμηθούμε) σίγουρα βοήθησε την εξέλιξη του συγκροτήματος καθώς θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς στο είδος του. Και πέρα από αυτό έπαιζε σε μια καλούτσικη μπάντα από την Νέα Υόρκη (Sonic Youth), τρέχει ουσιαστικά την Smells Like Records, προώθησε την καριέρα της Cat Power, γνώρισε στο ευρύ κοινό την μουσική του Daniel Johnston, του Townes Van Zandt και άλλων. Γενικά πολυάσχολος άνθρωπος και καλός drummer, από ότι λένε.
        Και αφού μας αρέσουν οι πολυάσχολοι άνθρωποι, και οι μουσικές με περίεργα ονόματα όπως krautrock, shoegaze κτλ, θα σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά στο ιστορικό An Club των Εξαρχείων για ένα εκρηκτικό live, που θα είναι και το τελευταίο μας μέχρι το φθινόπωρο.
        Την συναυλία θα ανοίξουν οι A Victim Of Society, μια κατά γενική ομολογία από τις πιο ελπιδοφόρες παρουσίες της Ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Μετά από την πρότερη συνεργασία μας στο live των/του Dirty Beaches (όπου μας άφησαν κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό), τα παιδιά (Βαγγέλης κ Φώτης) έχουν επιδοθεί σε μια σειρά εξίσου εντυπωσιακών ζωντανών εμφανίσεων που τονίζουν τα στοιχεία experimental, τις post punk επιρροές και το βρώμικο rock 'n' roll που χαρακτηρίζει τον ήχο τους. Α, και αν δεν είστε ιδιοκτήτης της self-released κασέτας τους, χάνετε. Αλλά τουλάχιστον πάρτε το 7'' Fake Friends/You're Gonna Hate Me (2012, Fractal Press)...
Τον drummer των Disappears, θυμάται κανείς πως τον λένε;
DISAPPEARS w/ A Victim Of Society
@
AN Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
 
Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
Πόρτες: 21:00
Είσοδος:18 €


Δεν υπάρχουν σχόλια: