Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

TRAAMS - 'Grin' (2013)


Οι TRAAMS (με δύο Α και όλα κεφαλαία) σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2011 στο γραφικό περιβάλλον του Chichester στο West Sussex. Αποτελούνται από τους Stu Hopkins, Leigh Padley και Adam Stock ( κιθάρα, μπάσο, τύμπανα αντίστοιχα ). 
Παραθέτουν τους Mclusky, Pavement, Women και Television ως πηγή έμπνευσης και έχουν περιοδεύσει με τους Parquet Courts και Hookworms.
Μετά από κάποια σινγκλ και το ‘Ladders EP’ από το 2011 που σχηματίστηκαν, έχουμε τώρα σε παραγωγή του MJ από τους Hookworms το ντεμπούτο άλμπουμ τους 'Grin'.
Ξεκινώντας με το ατμοσφαιρικό καλωσόρισμα του 'Swimming Pool'', ο δίσκος παίρνει στροφές και εναλλάσσεται μέσα από πιασάρικα, με indie pop υπόστρωμα, τραγούδια όπως τα 'Flowers' και 'Fibbist', από το πνεύμα του krautrock με περίπλοκα, σκυθρωπά riffs και σαφείς αναφορές στη δεκαετία των '80 post-punk ήχων στο ‘Head Roll’ και βυθίζεται σε σκοτεινότερα βάθη της krautrock στο 'Klaus' και το ομότιτλο τραγούδι 'Grin'. Το άλμπουμ αποτυπώνει με επιτυχία την ενέργεια που υπάρχει στις φρενήρεις και δυνατές ζωντανές παραστάσεις των TRAAMS 
Από την αρχή μέχρι το τέλος, από το βραχνό στο μελωδικό, από το απότομο στο μαλακό, οι TRAAMS αποδεικνύουν ότι έχουν δημιουργήσει ένα αριστούργημα με αντιθέσεις σε ύφος και αισθητική.

Tracklist:

Tracklist:
01. Swimming Pool
02. Demons
03. Flowers
04. Head Roll
05. Fibbist
06. Reds
07. Sleep
08. Grin
09. Hands
10. Loose
11. Klaus


Δεν υπάρχουν σχόλια: