Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

The Ape – 'The Ape' (2013)


Χωρίς να επαναπαυθεί στις δάφνες του, ο ολοένα και παραγωγικός Tex Perkins κάνει θόρυβο και πάλι με το νέο supergroup του The Ape . Ένας θρύλος του Aussie ροκ, ο frontman σε μερικές από τις πιο σημαντικές μπάντες της Αυστραλίας (The Cruel Sea, Τhe Beasts of Bourbon, Τhe Dark Horses, Tex Perkins And His Ladyboyz, Tex, Don and Charlie και άλλα) και ο μόνος Αυστραλός που επάξια απεικονίζει τον Johnny Cash, ο Tex επέστρεψε με κάτι το ιδιαίτερο.
Συγκεντρώνοντας μερικά από τα καλύτερα ροκ ταλέντα της Αυστραλίας, ο Tex έχει ονομάσει το "The Ape", το άλμπουμ που γεννήθηκε να κάνει. Ο Raul Sanchez από τους Magic Dirt στα riff στην κιθάρα, ο Gus Agars των The Dark Horses κρατάει τον ρυθμό στα ντραμς, ο ταλαντούχος Pat Bourke χειρίζεται το μπάσο και το πιάνο , και φυσικά ο Tex Perkins μπροστά στα φωνητικά και την κιθάρα .
Πρόκειται για ένα άλμπουμ γεμάτο με swing και γρύλισμα, και είναι "εύκολα το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ, ή θα κάνω ποτέ" όπως λέει ο ίδιος ο Tex.
Και ναι πράγματι έχει γρύλισμα και swing. Σκεφτείτε τους Cruel Sea χωρίς την λείανση στον ήχο. Σκεφτείτε τους Grinderman. Σκεφτείτε παλιό rock 'n' roll.
Το άλμπουμ, το οποίο ακολουθεί το ντεμπούτο single “Crawl Back” , ηχογραφήθηκε από τον Roger Bergodaz στα Tender Trap Studios σε παραγωγή των ίδιων. Το "πρωτόγονο, βρώμικο και fun" άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου μέσω της ανεξάρτητης Ape Records.
Εάν η υπογραφή Tex Perkins σημαίνει κάτι για σας, τότε δεν πρέπει να χάσετε τον δίσκο.
Ξεχωρίζουν τα Mission, Don’t Need Nuthin’ και All Of Us.

Tracklist:

1. Mission
2. Crawl Back
3. Don’t Need Nuthin’
4. All Of Us
5. Gonna Make You Love Me
6. All The Same
7. It’s No Fun
8. Kitchen Monkey
9. Jane
10. I Can’t Feel A Thing



Δεν υπάρχουν σχόλια: