Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

The Pink Noise - 'Greedy Heart' (2013)


Οι The Pink Noise είναι το solo-project του γεννημένου στο Toronto Mark Sauner και ξεκίνησαν με αξιόλογες δισκογραφικές δουλειές στις Sacred Bones, Kill Shaman, Night People, Almost Ready και Pleasence Records. Κέρδισαν τις εντυπώσεις όταν μοιράστηκαν τη σκηνή μαζί με τους Crystal Castles, Zola Jesus και Jay Reatard σε ένα party της Sacred Bones στο SXSW και πούλησαν συνολικά πάνω από 5.000 δίσκους.

To “Greedy Heart” είναι το έκτο τους άλμπουμ, ηχογραφήθηκε στα Polyphasic Studios στο Toronto με τον παραγωγό των Destroyer και Diana Joseph Shabason (που επίσης παίζει και σαξόφωνο στο ομώνυμο τραγούδι...) και κυκλοφόρησε σε 100 συλλεκτικά χρωματιστά βινύλια και 200 μαύρου χρώματος αλλά με πολύχρωμο προτυπωμένο εξώφυλλο. Με την έδρα τους πλέον στο Montreal, οι The Pink Noise λειτουργούν πλέον καλύτερα σαν μπάντα, με ένα ήχο που έχει τη σπίθα των πρώτων τους τραγουδιών αλλά με πιο μεστή σύνθεση, μεγαλύτερη πίστη και λυρικότητα.

Το “Greedy Heart” γενικά διευρύνει την οπτική τους γωνία γύρω από τη μουσική με την προσθήκη του κάπως απόμακρου synthesizer του Matt Samways (Electric Voice Records), της αφαιρετικής κιθάρας του Graeme Langdon (Psychic Handshake Recordings) και των κρουστών του Porn Persons και της Tara Desmond (Interracial Love Triangle). Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια υποβόσκουσα ψυχεδέλεια, μοχθηρές κιθάρες και εκρηκτικά drums, συνδράμουν τελικά σε ένα άλμπουμ με μία glam rock, post-punk και new wave αισθητική και δυναμική θυμίζοντας κλασσικές μπάντες όπως οι Television, The Fall ή ακόμη και Roxy Music.

Ξεχωρίζουν τα “New It Girl”, “Honey”, “Masquerade”, “Small Romance”, “Flit” και “Dead End Kids”...

Tracklist:

1. Obsession  
2. Bad Trip
3. New It Girl
4. Honey
 5. Masquerade  
6. Son of the Sun
7. Small Romance
8. Greedy Heart
 9. Flit 0
10. Ten
11. Dead End Kids
12. Nowadays

Band:


Δεν υπάρχουν σχόλια: