Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Mogwai - 'Rave Tapes' (2013)


Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του “Hardcore Will Never Die, But You Will” και μετά και το soundtrack της γαλλικής ταινίας “Les Revenants”, οι Mogwai επιστρέφουν δισκογραφικά με το “Rave Tapes”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ από τη Sub Pop και στις 20 Ιανουαρίου στη Μεγάλη Βρετανία από τη δική τους Rock Action label. 

Η ηχογράφηση έγινε το περασμένο καλοκαίρι στα δικά τους studios Castle Of Doom στη Γλασκώβη και στην παραγωγή του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τον Paul Savage (είχαν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν στο “Young Team”). Με χρονική διάρκεια λιγότερη από 50 λεπτά και 10 τραγούδια, είναι το απόσταγμα όλων των προηγούμενων τους άλμπουμς εμπλουτισμένο με κάποια ambient ηλεκτρονικά beats και με ελάχιστα φωνητικά χωρίς προφανείς λόγους.

Οι ξεχωριστές κιθάρες με τις αργόσυρτες εκρήξεις τους όπως τις γνωρίζουμε μεταξύ άλλων και από το “Auto Rock” και τους έκαναν διάσημους, παραμένουν και στο μεγαλύτερο μέρος και αυτής της δισκογραφικής τους δουλειάς και εκδηλώνονται από το εναρκτήριο “Heard About You Last Night” και το ηχητικό μοιρολόι του “Hexon Bogon”. Ειδικά στο τελευταίο, οι κιθάρες είναι λαμπερές και στο τέλος εκρηκτικές ενώ στα επόμενα τραγούδια γίνεται μια επίδειξη εμφατικών κρουστών και drone μπάσου με αρκετή παραμόρφωση μαζί με επιδέξια solos και εκκεντρικά synthesizers. Ενα μυστήριο υπάρχει στον τίτλο του “Repelish” με μια αφήγηση για το πασίγνωστο “Stairway to Heaven” των Led Zeppelin μιλώντας για το πιο δημοφιλές τραγούδι στην ιστορία της rock μουσικής για να συνεχίσει αναφέροντας τα σατανιστικά μηνύματα που ακούγονται σε δίσκους αν παιχτούν ανάποδα- όλα αυτά με μια μελωδία που μόνο σατανιστική δεν τη λες βέβαια!!!

Μια κυκλοφορία των Mogwai δεν αποτελεί είδηση μόνο για το post- rock κοινό αλλά συνολικά για όλο το rock κοινό και όχι μόνο! Για μια ακόμη φορά, οι Mogwai αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιο το αξίζουν δικαιωματικά...

Tracklist:

01 Heard About You Last Night
02 Simon Ferocious
03 Remurdered
04 Hexon Bogon
05 Repelish
06 Master Card
07 Deesh
08 Blues Hour
09 No Medecine For Regret
10 The Lord Is Out Of Control

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: