Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

TOY – 'Join The Dots' (2013)


Οι TOY είναι μια psychedelic rock μπάντα από το Brighton και σχηματίστηκαν το 2010 από τους παιδικούς φίλους Tom Dougall (φωνητικά/κιθάρες), Dominic O'Dair (κιθάρες) και Maxim "Panda" Barron (μπάσο) μαζί με τον Charlie Salvidge (drums) και την Alejandra Diez (keyboards). Υπέγραψαν σχετικά γρήγορα στη Heavenly Records όπου και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single, "Left Myself Behind" και ακολούθησαν περιοδείες δίπλα στους The Horrors και The Vaccines μέχρις ότου κυκλοφορήσουν και το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές απο το σύνολο του μουσικού τύπου.

Το δεύτερό τους άλμπουμ “Join the Dots” κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου στην Ευρώπη και την επόμενη στις ΗΠΑ με παραγωγό τον Dan Carey (The Kills, Mystery Jets). Πολλές οι επιρροές στον ήχο τους για μια ακόμη φορά – από το shoegaze των πρώιμων My Bloody Valentine μέχρι το krautrock των πρωτοπόρων Neu! και την avant-garde electro-pop των Broadcast.

Το 7λεπτο ορχηστρικό εναρκτήριο ‘Conductor’ δεν είναι το τυπικό TOY τραγούδι αλλά σε προϊδεάζει ιδανικά για την ambient πειραματική μεταστροφή στον ήχο τους για να ακολουθήσει το ‘You Won’t Be The Same’ που είναι ένα ονειρικό pop τραγούδι με αιθέρια φωνητικά και αρκετά μελαγχολική διάθεση. Στο ‘As We Turn’ είναι σαν ακούς τη Motown να συναντάει τους Neu ενώ το ομώνυμο είναι αρκετά έντονο και θορυβώδες θυμίζοντας ακόμη και Hawkwind σε κάποιες στιγμές του.

Στο ‘You Won’t Be The Same’ είναι σαν οι Can να συναντούν μουσικά τους The Mamas & The Papas, το ‘To A Death Unknown’ έχει τα καλύτερα φωνητικά θυμίζοντας μουσικά πότε Neu! και πότε Dinosaur Jr και το ‘Too Far Gone To Know’ κρύβει μια αύρα από David Bowie. Το άλμπουμ κλείνει με το εννιάλεπτο ‘Fall Out Of Love’ με φανερές επιρροές από τα indie και shoegaze των 90s και ένα ορχηστρικό τελείωμα με μπάσο γεμάτο fuzz, drum beats και καταιγιστικές κιθάρες.

Το “Join The Dots” είναι μαζί με τα ‘Preservation’ των Hookworms και ‘Keep In The Dark’ των Temples τα δύο άλμπουμς που αφήνουν στέρεες ελπίδες ανάκαμψης της βρεταννικής μουσικής σκηνής για το 2013. Αν οι TOY μας δώσουν και τη χαρά της κυκλοφορίας ενός τρίτου άλμπουμ, θα είναι ακόμη πιο ώριμοι και έτοιμοι για μεγάλα πράγματα...

Τracklist:

1. Conductor
2. You Won't Be The Same
3. As We Turn
4. Join The Dots
5. To A Death Unknown
6. Endlessly
7. It's Been So Long
8. Left To Wander
9. Too Far Gone To Know
10. Frozen Atmosphere
11. Fall Out Of Love

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: